Hvem skal vinne Innlandets Matpris i år?

Av Guro Breck,
  • Tips en venn om denne siden

Gulrotprodusent Valborg Alhaug vant prisen i 2015, gårdsbutikkinnehaver og grønt- og eggeprodusent Louise Gjør vant den i 2016. Hvem vinner Innlandets Matpris i 2017? Bli med på å foreslå kandidater fram til 5. september!


Fra prisutdelingen i 2016 ser vi Anne Rustad (Hedmark Bondelag), Håvard Bjørgen (daværende Sparebanken Hedmark), Louise Gjør (prisvinner) og Valborg Alhaug (prisutdeler og vinner året i forveien).

17. september på Midt i matfatet i Vikingskipet på Hamar deles Innlandets Matpris ut for tredje gang.

Det er SpareBank 1 Østlandet, Hedmark Bondelag, Oppland Bondelag og Akershus Bondelag som står bak prisen. I år kan alle som ønsker være med å foreslå kandidater til å vinne prisen på 25.000 kr.

Kandidater fremmes i det enkle skjemaet du finner her: https://ekstra.sb1ostlandet.no/svar/til/106

Kandidaten du foreslår bør oppfylle ett eller flere av følgende kriterier:

  • Fremmer mat og landbruket på en positiv måte.
  • Er nyskapende, fremtidsrettet og viser innovasjonsevne.
  • Er en god ambassadør og bidrar til økt optimisme og rekruttering i næringen.
  • Har forankring i Hedmark, Oppland eller Akershus med fokus på lokalprodusert mat.

Frist for å foreslå kandidater er 5. september.

Blant kandidatene som foreslås i konkurransen, vil representanter fra SpareBank 1 Østlandet og Bondelaget plukke ut fire finalister. Disse blir synliggjort via facebook og de respektives nettsider i september, slik at alle som ønsker kan være med på å stemme fram sin favoritt. 

Avstemningen mellom de fire utvalgte kandidatene avholdes mellom 6. til 13. september. Vinneren er den av de fire som får flest stemmer. Vinneren blir presentert på Midt i Matfatet 17. september 2017.

Vi som står bak denne prisen ønsker med dette å heie fram og fremme den viktige matproduksjonen i Innlandet.
Det første året var følgende fire nominert: Heidrun AS v/ Anne Ragnhild Thomlevold og Lars Rønning, Thor Johannes Rogneby, styreleder i Mat fra Toten, Bakken Øvre Gårdsmat v/Ole Martin Kildahl og Anita Stolp og gulrotprodusent Valborg Alhaug. Valborg Alhaug vant prisen dette året.
I 2016 var disse nominert: Rørosmat, Helen Davey, Louise Gjør og Charlotte Mohn Gaustad. Louise Gjør vant prisen i fjor.

På forhånd takk for at du engasjerer deg i Innlandets Matpris!

 

 

 

Arbeidskraft i matproduksjon

Grunnlaget for matproduksjonen legges de neste ukene, og mange er spente på om det er nok hjelp å få tak i nå, og ikke minst når det skal høstes i sommer og senere i høst.

Eierskiftekurs høsten 2020-vinter 2021

Oppland Bondelag og Hedmark Bondelag inviterer til kurs i eierskifte tre steder i Innlandet høsten 2020 og vinter 2021. Korona-viruset stopper alle møte- og kursvirksomhet nå, men vi håper ting skal normalisere seg til høsten.

Det er mange utenlandske arbeidstakere i grøntproduksjonen.

Utenlandske arbeidstakere og koronaviruset

For å bremse spredningen av koronaviruset, innfører flere land nå restriksjoner på reiser. Dette kan ha stor innvirkning på produksjonen i landbruket, som har mange utenlandske arbeidere.

Lunner Bondelag - årets lokallag

Lunner Bondelag er kåret til årets lokallag i Oppland for 2019. Lunner og Vestre Toten er fylkets beste ververe, og Fåvang hedres som årets influenser. Offentliggjøringen skjedde under et telefonmøte i går kveld.

Spørsmål og svar om koronaviruset

Her har vi samlet relevant informasjon om landbruket og koronaviruset på ett sted så det skal bli lettere for deg å finne fram. Siden oppdateres fortløpende.

Disse skal jobbe for Innlandet Bondelag

Dette laget skal stå for den daglige kontor-driften av det nye Innlandet Bondelag etter sammenslåing 19. mars: Margrete Nøkleby, Astrid Simengård, Jorunn Løvdal, Anne Rustad, Guro Breck og Ola Råbøl.

Valgkomiteene i Innlandet

Stor interesse for verv i Innlandet Bondelag

Interessen for lederposisjon og styreverv har vært så stor at valgkomiteen for Innlandet Bondelag har lagt fram to likeverdige innstillinger. – Denne «luksusen» er et sterkt tegn på at det nye Innlandet Bondelag anses som viktig og attraktivt, sier Gustav Grøholt, leder i valgkomiteen.

Grønt fokus for Innlandet – vi ga slowfood til fastfood-Erna

- Innlandet er et tyngdepunkt innen biobaserte næringer; jord og skog. Dette gir store muligheter for Innlandet, sa Erna Solberg på Agenda Innlandet-konferansen. Fra Bondelaget fikk statsministeren slowfood-poteter sammen med flere grønne oppfordringer.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Mandag
02
november

Skattekurs 2020

Scandic Lillehammer Hotel
Tirsdag
08
desember

Møte for nye lokallagsledere

Mjøsen Skog, 5. etg.

Våre samarbeidspartnere