Vi slår et slag for gode råvarer i dag, sier fylkesleder i Oppland Bondelag Kristina Hegge. Med seg har hun representanter for lokallagene i Lillehammerregionen, og planen er klar: Vi skal steke sveler med gode norskproduserte ingredienser og servere folk på tur hjem fra skole og jobb på Lillehammer.

Kristina Hegge serverer sveler til forbipasserende på vei hjem fra skole og jobb.

Lillehammer skysstasjon er et knutepunkt for mange på ettermiddagen, og tiltaket ble godt tatt i mot. Dette passer godt på tur hjem, sa folk som fikk sveler med syltetøy og litt informasjon om norsk landbruk på kjøpet.

Erik Hov, Birgit Wasrud, Brit Rusten og Kristina Hegge på tur til Skysstasjonen med sveler og informasjon.

Tormod Rognlien fra Gausdal har fått sving på svelesteikinga.

 

 

Mer på kjøpet

På kjøpet får du også en del goder når du velger norske landbruksvarer:

Norsk mat er:

  • produsert med minimal bruk av plantevernmidler
  • produsert med minimal bruk av antibiotika
  • norsk dyrehelse er i verdenstoppen
  • produsert uten genmodifiserte organismer (GMO) og vekstfremmende hormoner
  • Norsk mat er sunn, trygg og god!

 Norsk mat gir:

  • 90.000 arbeidsplasser og industri - Norges største fastlandsindustri
  • viktig matberedskap - vi trenger å produsere mest mulig av maten vår sjøl
  • åpne kulturlandskap
  • bosetting i hele Norge

Jorunn Løvdal og Ola Råbøl prøvesteker sveler inne på kontoret.

 

Slår et slag for norsk matproduksjon over hele landet

Norges Bondelag arrangerer ulike kampanjer over hele landet i disse dager. I Oslo fikk Stortingspolitikere servert frokost. Det er oppkjøring mot årets jordbruksforhandlinger. De starter med at jordbruksorganisasjonene leverer sitt krav i forhandlingene torsdag 26. april. Og Representantskapet i Norges Bondelag har gitt forhandlingsutvalget sitt klar marsjordre: Sats på framtida og øk verdiskapinga i landbruket.