Eierskiftekurs i 2019

Av Astrid Simengård,
 • Tips en venn om denne siden

Oppland Bondelag arrangerer eierskiftekurs for dere som er på tur inn i næringa og dere som er på tur ut av næringa. En felles plattform for alle parter i en eiendomsoverdragelse vil gi dere en god start på en svært viktig prosess. Kurset blir på Honne, Biri, 16.-17. februar 2019.

Oppland Bondelag ønsker at alle får en god eierskifteprosess. Det er vanskelig å gjøre alle til lags, men med gode forberedelser og åpen og inkluderende dialog, ligger det godt til rette for et vellykket eierskifte.

Derfor arrangerer Oppland Bondelag kurs for dere som er på tur inn i næringa, på tur ut av næringa, eller på annen måte er involvert i en gardsoverdragelse. Vi har arrangert eierskiftekurs i mange år. I vinter engasjerte vi Ole Christen Hallesby og Mariann Andersen som kursholdere, noe vi fikk gode tilbakemeldinger på. Derfor gjør vi det samme denne gangen. Det er to erfarne kursholdere med bred erfaring innen de ulike sider som må beslyses når en gard skal skifte eier. Sammen vil vi bidra til gode eierskifter i landbruket!

Kurset arrangeres på Honne Hotell og konferansesenter, Biri, 16.-17. februar 2019. Vi starter kl. 10.00 lørdag og avslutter kl. 16.00 søndag.

Foredragsholderne Ole Christen Hallesby og Mariann Andersen

Familievennlig pris

Etter å ha arrangert eierskiftekurs i mange år, ser vi at de som kommer flere pr familie, både ungfolk og de som skal overdra, opplever at de får et større utbytte av kurset. Dette ønsker vi også å bidra til ved å tilby en familievennlig pris på kurset. 

Pris som inkluderer kurs, materiell, overnatting og alle måltider:

 • Medlemmer i Norges Bondelag:
  • kr 3.000 for første pr familie,
  • kr 1.500 pr person for de neste i familien
 • Ikke-medlemmer:
  • kr 4.000 for første pr familie,
  • kr 2.000 pr person for de neste i familien

Vi mener det er en stor fordel at deltakerne er tilstede hele helga, inkludert det sosiale på kvelden. Derfor er det kun 250 kr avslag pr person om du velger kurset uten middag og overnatting.

 

Påmelding/informasjon

 • Bindende påmelding innen 15. januar på deltaker.no. For å gjøre kurset best mulig, blir det begrenset antall plasser. Her er det først til mølla!
 • Mer informasjon om det faglige innholdet gis av kursholderne Mariann og Ole Christen på e-post: post@hallesby.no eller telefon 33 32 11 11.
 • For andre spørsmål rundt kurset, ta kontakt med Astrid Simengård astrid.simengard@bondelaget.no eller 97003684

 

Mer om kurset

Fra kurset i februar 2018: Her er åtte deltakere med et stor fellesskap; gardene driver samdrift og begge garder med begge generasjoner og alle parter med ektefeller/samboere deltar. Åtte personer i et felleskap får en felles plattform for eierskifteprosessen!

 

Gode muligheter med innenlandsk arbeidskraft

Vi skal bygge et godt miljø med en miks av utenlandsk og innenlandsk arbeidskraft. Vi skal opprettholde matproduksjon, og dette skal bli moro. Men skal vi få det til, må myndighetene hjelpe til, sier grøntprodusent Per Odd Gjestvang.

Arbeidskraft i matproduksjon

Grunnlaget for matproduksjonen legges de neste ukene, og mange er spente på om det er nok hjelp å få tak i nå, og ikke minst når det skal høstes i sommer og senere i høst.

Eierskiftekurs høsten 2020-vinter 2021

Oppland Bondelag og Hedmark Bondelag inviterer til kurs i eierskifte tre steder i Innlandet høsten 2020 og vinter 2021. Korona-viruset stopper alle møte- og kursvirksomhet nå, men vi håper ting skal normalisere seg til høsten.

Det er mange utenlandske arbeidstakere i grøntproduksjonen.

Utenlandske arbeidstakere og koronaviruset

For å bremse spredningen av koronaviruset, innfører flere land nå restriksjoner på reiser. Dette kan ha stor innvirkning på produksjonen i landbruket, som har mange utenlandske arbeidere.

Lunner Bondelag - årets lokallag

Lunner Bondelag er kåret til årets lokallag i Oppland for 2019. Lunner og Vestre Toten er fylkets beste ververe, og Fåvang hedres som årets influenser. Offentliggjøringen skjedde under et telefonmøte i går kveld.

Spørsmål og svar om koronaviruset

Her har vi samlet relevant informasjon om landbruket og koronaviruset på ett sted så det skal bli lettere for deg å finne fram. Siden oppdateres fortløpende.

Disse skal jobbe for Innlandet Bondelag

Dette laget skal stå for den daglige kontor-driften av det nye Innlandet Bondelag etter sammenslåing 19. mars: Margrete Nøkleby, Astrid Simengård, Jorunn Løvdal, Anne Rustad, Guro Breck og Ola Råbøl.

Valgkomiteene i Innlandet

Stor interesse for verv i Innlandet Bondelag

Interessen for lederposisjon og styreverv har vært så stor at valgkomiteen for Innlandet Bondelag har lagt fram to likeverdige innstillinger. – Denne «luksusen» er et sterkt tegn på at det nye Innlandet Bondelag anses som viktig og attraktivt, sier Gustav Grøholt, leder i valgkomiteen.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Mandag
02
november

Skattekurs 2020

Scandic Lillehammer Hotel
Tirsdag
01
desember

Årsmøte Oppland Bondelag / Konstituerende årsmøte Innlandet Bondelag

Scandic Lillehammer Hotel
Tirsdag
08
desember

Møte for nye lokallagsledere

Mjøsen Skog, 5. etg.

Våre samarbeidspartnere