Eierskifte i landbruket

Av Tåle Willerud,
  • Tips en venn om denne siden

Oppland Bondelag arrangerer kurs i eierskifte i landbruket 14. til 15. november 2014. Kurset blir på Honne, Biri, og gir deg som skal overdra eller overta gård, en god innsikt i prosessen rundt eierskiftet.

Dersom dere planlegger eierskifte/overdragelse av gården er dette et viktig kurs for deg. Kurset vil gi deg/dere innsikt og kompetanse innenfor økonomi, skatt og avgift, menneskelige forhold/samliv på en gard og praktisk gjennomføring av eierskifte. I tillegg er den sosiale delen viktig, og du/dere vil treffe andre som er i samme eller lignende situasjon.

Vi anbefaler at begge parter i eierskiftet deltar, gjerne med evt. ektefelle/samboer. Søsken kan gjerne også være med.

Kurset arrangeres fra fredag 14.november til lørdag 15.november på Honne Hotell og konferansesenter, Biri

Deltakerkostnader:

Kursavgift: Kr 1.500,- pr familie (bondelagsmedlem) / kr 2.250,- for ikke-medlem (husk å legge inn kun 1 på antall i påmeldingsskjema)

Oppholdsutgifter kommer i tillegg og betales direkte på hotellet. Prisene her er: 1.585,- pr. person i enkeltrom, 1.435,- pr person i dobbeltrom og 980,- pr person for dagpakke uten overnatting.

Dette inkluderer:

  • Kaffe og rundstykker ved ankomst
  • Lunsj begge dager
  • Middag

Påmelding og betaling av kursavgift gjøres her: https://www.deltager.no/eierskifte_i_landbruket_14112014

Program for kurset ligger her

Frist for påmelding er fredag 31. oktober 2014.

Nærmere opplysninger eller spørsmål: Oppland Bondelag v/Tåle Willerud, tlf. 958 43 245 eller e-post tale.willerud@bondelaget.no

VELKOMMEN

Gode muligheter med innenlandsk arbeidskraft

Vi skal bygge et godt miljø med en miks av utenlandsk og innenlandsk arbeidskraft. Vi skal opprettholde matproduksjon, og dette skal bli moro. Men skal vi få det til, må myndighetene hjelpe til, sier grøntprodusent Per Odd Gjestvang.

Arbeidskraft i matproduksjon

Grunnlaget for matproduksjonen legges de neste ukene, og mange er spente på om det er nok hjelp å få tak i nå, og ikke minst når det skal høstes i sommer og senere i høst.

Eierskiftekurs høsten 2020-vinter 2021

Oppland Bondelag og Hedmark Bondelag inviterer til kurs i eierskifte tre steder i Innlandet høsten 2020 og vinter 2021. Korona-viruset stopper alle møte- og kursvirksomhet nå, men vi håper ting skal normalisere seg til høsten.

Det er mange utenlandske arbeidstakere i grøntproduksjonen.

Utenlandske arbeidstakere og koronaviruset

For å bremse spredningen av koronaviruset, innfører flere land nå restriksjoner på reiser. Dette kan ha stor innvirkning på produksjonen i landbruket, som har mange utenlandske arbeidere.

Lunner Bondelag - årets lokallag

Lunner Bondelag er kåret til årets lokallag i Oppland for 2019. Lunner og Vestre Toten er fylkets beste ververe, og Fåvang hedres som årets influenser. Offentliggjøringen skjedde under et telefonmøte i går kveld.

Spørsmål og svar om koronaviruset

Her har vi samlet relevant informasjon om landbruket og koronaviruset på ett sted så det skal bli lettere for deg å finne fram. Siden oppdateres fortløpende.

Disse skal jobbe for Innlandet Bondelag

Dette laget skal stå for den daglige kontor-driften av det nye Innlandet Bondelag etter sammenslåing 19. mars: Margrete Nøkleby, Astrid Simengård, Jorunn Løvdal, Anne Rustad, Guro Breck og Ola Råbøl.

Valgkomiteene i Innlandet

Stor interesse for verv i Innlandet Bondelag

Interessen for lederposisjon og styreverv har vært så stor at valgkomiteen for Innlandet Bondelag har lagt fram to likeverdige innstillinger. – Denne «luksusen» er et sterkt tegn på at det nye Innlandet Bondelag anses som viktig og attraktivt, sier Gustav Grøholt, leder i valgkomiteen.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Mandag
02
november

Skattekurs 2020

Scandic Lillehammer Hotel
Tirsdag
01
desember

Årsmøte Oppland Bondelag / Konstituerende årsmøte Innlandet Bondelag

Scandic Lillehammer Hotel
Tirsdag
08
desember

Møte for nye lokallagsledere

Mjøsen Skog, 5. etg.

Våre samarbeidspartnere