Det er alltid hyggelig å være raus før jul. Fylkesstyret i Oppland Bondelag er ikke noe unntak her. Under dagens styremøte var det en sak som gledet mer enn mye annet, nemlig fordeling av aktive-lag-midler til lokallagene.

Stor og manfoldig aktivitet

Tidligere i høst har styremedlemmene besøkt alle årsmøtene i lokallagene, og de får meg seg innholdsrike årsmeldinger fra året aktivitet. Gjennom egne opplevelser, mediaomtale og sosiale medier ser vi denne aktiviteten gjennom hele året. Styret har fordelt midler ut fra tre ulike kriterier: medlemsutvikling, aktivitet mot politikere, barn og unge og befolkning ellers og intern aktivitet for medlemmene.

Nesten en kvart million ble fordelt, og pengene tikker inn på lokallagenes konto nå før jul.

Her er et knippe bilder fra årets aktivitet som blir belønnet:

I januar ble det tent mange bål som skulle varsle fare, denne gangen viste Regjeringens forslag til jordbruksmelding at det var fare på ferde. Her er bål mellom E6 og Mjøsa.

Klar melding fra Sør-Fron Bondelag under vårens aksjoner etter bruddet i jordbruksforhandlingene.

Både på Toten og i Gausdal sørget lokallagene for at syklistene under Tour of Norway fikk med seg aksjonene etter bruddet i jordbruksforhandlingene.

Folk fra hele Oppland deltok under demonstrasjon i Oslo etter bruddet i jordbruksforhandlingene. Her er det deltakere fra Fron som fikk en svært synlig plass i lokalavisa etter demonstrasjonen

På Hadeland og Toten ble det en spesiell sommer for beitenæringa. Her er det bondelagslederne Kåre Andre Ensrud på Gran og Erlend Amlie på Eina som har møtt opp for å møte Statsmininsteren og Landbruks- og matministeren på Gran i forbindelse med ulveangrepene i beiteområdet.

Når NRKs sommertog reiste gjennom landet, fikk vi se mangt et flott jordbrukslandskap. Her er det Dovre Bondelag som møter sommertoget på Dovre Stasjon

Åpen gård er en fin måte å nå ut til befolkningen på. Men mye arbeid ligger bak. Her er en del av dugnadsgjengen før Åpen gård på Biri i sommer.

Hva skjuler seg i motorrommet? En skal tidlig krøkes for god bonde å bli. Her fra Biri Bondelags Åpen gård

Vang og Vestre Slidre arrangerte stølsdag for familier i sommer. Kultur, næring, servering og sosialt samvær.

Eina Bondelag feiret 125 års jubileum i år, blant annet med god aktivitet på sosiale medier, både med bilder og videoer.