Møtet er i Storsalen på Kommunelokalet på Sør-Fron torsdag 20. august kl. 11.00. I forkant av dette møte, vil rovviltnemnda ha møte med Statssekretær Lars Andreas Lunde i Klima- og miljødepartementet. Dette møtet er også åpent. Vi håper mange beitebrukere har anledning til å møte opp.

Bakgrunnen for møtet er den belastninga beitenæringa i Oppland har hatt også i år, med angrep, skader og drap forårsaket av freda rovvilt. Landbruksorganisasjonene i Oppland, Sør-Fron Kommune og Rovviltnemnda i Oppland inviterte derfor tidligere i sommer Klima- og miljøminister Sundtoft til Oppland.

Statsråden både for Miljø- og klimadepartementet og Landbruks- og matdepartementet kom til Oppland tidligere i august, men her ønsket de ikke å møte organisasjonene. Etter dette møtet har det vært skrevet leserinnlegg om at organiasjonene boikottet møte, noe som ikke er riktig. Leder i Oppland Bondelag, Trond Ellingsbø hadde et innlegg i GD i dag. Dette kan du lese her.

Statssekretæren kommer til åpent dialogmøte

Men nå kommer statssekretær i Klima- og Miljødepartementet Lars Andreas Lunde til Fron for å møte organisanisasjonene. I den forbindelse inviterer  beitenæringa i Oppland v/Oppland Bondelag, Oppland Bonde- og småbrukarlag og Oppland Sau og Geit, samt Sør-Fron Kommune og Rovviltnemnda i Oppland til dialog- og strategimøte i forhold til rovviltforliket og beitedyra i Oppland.

Program

09.30 – 10.30  Møte i Rovviltnemnda i Oppland. På sakskartet står blant annet «Ny vurdering av kvote og områder for lisensfelling av jerv i Oppland/region 3 i 2015/16»

11.00: Åpning v/leder i Oppland Sau og Geit, Arnfinn Beito

11.05: Innledning v/statssekretær Lars Andreas Lunde

11.15: Saken sett fra beitebruker i Sør-Fron v/Lars Ole Auglestad

11.25: Saken sett fra kommunalt skadefellingslag v/en av fellingslederene i kommunene

11.35: Saken sett fra kommunane v/en representant fra landbrukskontorene

11.45: Saken sett fra politisk ledelse v/ordfører i Sør-Fron, Ole Tvete Muriteigen

11.55: Saken sett fra rovviltnemnda v/leder i Rovviltnemnda i Region 3/Oppland, Ivar Odnes

12.05: Innspill fra andre, diskusjon. Møteleder Arnfinn Beito

Vi ber om at innllederne passer taletida si slik at vi holder tidsskjemaet

13.00: Lunsj

13.45: Møte mellom representanter for landbruksorganisasjonene og kommunene og statssekretær i Klima- og miiljødepartementet.

15.00: Slutt