Nyheter

Avtaler om kjøp av halm til fôr må holdes

Har du bestilt halm til fôr som du likevel ikke trenger? Vær klar over at avtalen er bindende og kan sette deg i erstatningsansvar om du ikke står ved avtalen.

Årsmøter i lokallagene 2018

Lokallagene skal gjennomføre årsmøter innen utgangen av oktober. Ringebu Bondelag er først ute med årsmøte 8. oktober, mens Øyer-Tretten Bondelag avslutter det hele med årsmøte 31. oktober.

Innlandets Matpris til Tyinlam

Høyt til fjells og lengst vest i Oppland finner vi årets vinner av Innlandets Matpris. Sau, kulturlandskap, historier, kvalitet, bilder og god formidlingsevne er stikkord for det Line og Kjell Gudmund Svien holder på med midt i mellom Vangsmjøsi og Tyin i Vang i Valdres.

Inspirert til utdanningsvalg Midt i matfatet

1800 niendeklassinger fra store deler av Hedmark fikk snuse og smake på yrkesvalg innen mat, matproduksjon og landbruk på Midt i matfatet fredag 21. september. De fikk blant annet høre følgende: - Det som er så genialt med å jobbe i matbransjen, er at én ting er sikkert for all framtid: Vi trenger mat!

Ingen avklaring om erstatning

Beitebrukernes organisasjoner fikk ikke noe klart svar på hvordan årets ulvehjeringer i Nord-Østerdalen vil erstattes da de møtte regjeringen onsdag.

Presset på for uttak i ulvesona

Statssekretær i klima- og miljødepartementet, Atle Hamar (V), måtte tåle tøffe spørsmål om regjeringas rovdyrpolitikk under ulveseminaret på Elverum.

Ulveseminar i ulvesonen

Det blir seminar om ulv på Elverum tirsdag 18.september.

Finalerunden i Innlandets matpris er i gang!

Fire flinke finalister kjemper om å vinne Innlandets Matpris i år. Hvem av dem som vinner, er det publikum som avgjør. Stem fram din favoritt her - om det er Skarstad gartneri og gårdsmarked, Grøndalen gård, Bryn Gardsmeieri eller Tyinlam. Stem i vei!

Åpen Gård i Oppland

Det har vært avholdt åpen gård flere steder i Oppland, bl.a. i Lenaparken, Øvre Fall gård og Landbruksdagen i Valdres. Siste åpen gård arrangement var 6. oktober på Valstad. Alle arrangementene var godt besøkt.

Pass på ballene dine!

Landbruksforsikring sendte denne uka ut pressemelding om stjålne rundballer på Østlandet. Her er et godt eksempel på merking av rundballer fra Stange Vestbygd.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere