Nyheter

Rause kvinner i landbruket

Dere har sjøl ansvar for å ta makt, men husk å være raus, sa Benja Stig Fagerland til Opplandskvinnene i helga. Resten av seminaret vitnet om at det har vi skjønt. Foredragsholderne inviterte raust til en reise i deres liv, virksomhet og vanskelige valg.

Bønder til torgs i Hamar

Bønder til torgs

22.september kl 10.00-14.00 samles bøndene på Triangelen i Hamar. Møt de som produserer maten din, tilbyr gårdsopplevelser og lager liv på bygda. Her blir det mye som skjer. Det blir bla salg av lokale spesialiteter, konkurranser, fuglekassesnekring, tråketraktorer, dyr, grilling, dans, motorsagoppvisning og mye mer. Er du interessert i en landbruksutdannelse - møt Jønsberg vgs og Høgskolen i Hedmark, avd Blæstad. Håkon Marius Kvæken vil være speaker for dagen.

Høy verdiskaping i Opplandslandbruket

Landbruket gir grunnlag for nær 12.000 arbeidsplasser i Oppland, viser en fersk rapport om verdiskapingen i Opplandslandbruket.

Kulturlandskapskonferanse i Lom

Ca 100 deltakere var samlet til kulturlandskapskonferanse i Lom den 4. og 5. september. Ett budskap var klart på konferansen: Uten bønder som bor og driver landbruk i kulturlandskapet, klarer vi ikke å ta vare på det.

Høgskolekurs skreddersydd for landbruket i Oppland

I høst- og vårsemesteret tilbys flere spennende modulkurs innen jordbruksfag på Blæstad; Traktorteknikk, Bonden som bedriftsleder, HMS ved bruk av landbruksmaskiner og Grashøstimngsteknikk.

Valgkomitearbeid i lokallagene

Fylkesstyret har vedtatt å sette ekstra fokus på valgkomitearbeid i lokallagene i høst. Oppland Bondelag skal arrangere valgkomitekurs i flere regioner nå i september.

Bondelagets skattekurs

Bondelagets skattekurs holdes 16.-17. oktober. Temadagen er 15. oktober. Årest kurs holdes på Radisson Blu Resort Beitostølen.

Ønsker bilder fra alle lokallag

Foto: Randi Undseth.

For mye matjord bygges ned eller gror igjen. Bondelaget ønsker å dokumentere dette med bilder fra hele landet.

Våre samarbeidspartnere