Nyheter

Seminar om ulveforvaltning

Etter en ytterst krevende beitesesong med svært store tap til ulv i Nord-Østerdal, arrangerer Naturbruksalliansen et seminar om ulveforvaltning. Ola Elvestuen, som opprinnelig hadde takket ja til å delta har nå meldt avbud. Det blir statssekretær Atle Hamar som deltar i stedet.

Rovviltskader - Bønder ber om likebehandling!

23. august sendte Norges Bondelag et brev til Klima- og miljøminister Ola Elvestuen og Landbruksminister Jon Georg Dale med krav om erstatning for rovviltskader i Nord-Østerdal i år. Kravet var kort og godt å få samme økonomiske kompensasjon som på Hadeland/Toten i 2017.

Hvem skal vinne Innlandets Matpris i år?

Den første som vant prisen, i 2015, var gulrotprodusent Valborg Alhaug. Gårdsbutikkinnehaver og grønt- og eggeprodusent Louise Gjør vant den i 2016. Lindas sau, saft, syltetøy og sirkus (Linda Suleng, fra Østre Toten) gikk av med seieren i 2017. Hvem vinner Innlandets Matpris i 2018? Bli med på å foreslå kandidater fram til 6. september!

Reagerer på tiltale mot Åmot-bonde

Leder i Hedmark Bondelag, Erling Aas-Eng, reagerer skarpt på den oppsiktsvekkende tiltalen for brudd på naturmangfoldloven mot Tormod Skramstad i Åmot.

Informasjonsmøte i forbindelse med med Nato-øvelsen Trident Juncture

Informasjonsmøte for landbruket / grunneiere om skadeserstatning og hvordan redusere skade. Møtet holdes på Dombås Samfunnshus torsdag 23. august. Erlend Stabell Daling – jurist i Norges Bondelag informerer om skadeserstaning.

Ny kunnskap og ny teknologi - og et pusterom i hverdagen

I forrige uke var 200 bønder og andre landbruksinteresserte samlet til inspirasjonsdag på NIBIO Apelsvoll. Jordbær, potet, gras, gener, presisjon, hvitløk, solceller og hybridfly var blant programpostene.

Delte ut innovasjonspris til Blæstad-student

Hedmark Bondelags og Sparebank 1 Østlandets innovasjonspris ble 14. august delt ut til Blæstad-student Nikolai Ødegaard for hans forretningsplan for firmaet Dataharvest AS, som kan bruke droner og dataløsninger for å kartlegge dyrkingsarealer og gi råd om de beste agronomiske tiltakene.

Marked- og produksjonsregulering engasjerte svineprodusentene

Markedet for svinekjøtt er helt ute av balanse. Det produseres langt mer svin enn det konsumeres, og nesten 6200 tonn svinekjøtt er lagt på reguleringslager. Fra 2021 faller mulighetene for eksport bort så det haster med å finne fram til ordninger som gir bedre balanse mellom produksjon og etterspørsel - og dette engasjerer svineprodusentene!

- Kjøp rare, små og krokete grønnsaker!

Felles budskap fra Bama, Grøntprodusentenes Samarbeidsråd og grøntprodusenter fra Hedmark og Oppland: I år må det legges til rette for salg av grønnsaker og poteter som ser annerledes ut eller er mindre enn normalt.

Samler grøntprodusenter til møte om tørken

Hedmark Bondelag og Oppland Bondelag arrangerer i fellesskap møte for produsenter av poteter, grønnsaker, bær og frukt i de to fylkene i forbindelse med den ekstreme tørkesituasjonen. Her deltar bl a toppledelse i Bama og Grøntprodusentenes Samarbeidsråd. Møtet finner sted på Blæstad torsdag 9. august kl 13.30.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere