Nyheter

Nettside for registrering av syn- og sporobservasjoner av rovvilt

Oppland Sau og Geit har opprettet en egen nettside der vi får dokumentert syn- og sporobservasjoner av rovvilt i Oppland. Dette er det Pål Kjorstad fra Oppland Sau og Geit som administrerer.

Voksenagronomstudiet – søknadsfrist 1. juni

Voksenagronomstudiet er et opplæringstilbud til de som ønsker å gå inn i primærnæringen i voksen alder. Gjennom 2-årig deltidsopplæring får studentene basiskunnskap innen alle grener av gardsdrift. Søknadsfristen for voksenagronomstudiet er 1. juni for de som skal starte studier i september.

Over 400 fra Oppland deltok i opptog for norsk matproduksjon

Opptoget gikk fra Landbrukets Hus i Schweigaards gate til Stortinget. Anslagsvis 5000-6000 bønder deltok. På Stortinget var det gode appeller fra bønder og støttespillere. Brødrene Nordstoga underholdt med bl.a. "Kæ seie bonden" . Det var bjeller, dunking på kanner og klapping. Se bilder.

400 opplendinger til Oslo 20. mai

8 busser med 400 opplendinger drar til Oslo tirsdag 20. mai for å være med i opptoget for norsk matproduksjon.

Opptog for norsk matproduksjon i Oslo 20. mai

Bli med og protester mot statens tilbud i jordbruksforhandlingene i opptog fra Landbrukets Hus til Stortinget tirsdag 20. mai. Tilbudet fra Regjeringen vil endre det Norge vi kjenner og som nordmenn vil ha. Vi vil ha et framtidsretta og klimasmart landbruk. Det betyr utnyttelse av norske gras-, korn- og beiteressurser over hele landet, og at det må lønne seg å produsere mat.

Blokade av Toten Eggpakkeri

Oppland Bondelag, er også med på den landsomfattende blokaden av eggpakkerier. Toten Eggpakkeri er det eneste pakkeriet på Toten og lokallagene i området startet blokeringen av områden kl 05.00 torsdag morgen. Formålet er å stoppe utkjøringen av egg til butikkene på en av de travleste dagene i oppkjøringen til 17. mai.

Aksjoner

Flere lokallag har allerede startet med aksjoner etter at det ble brudd i jordbruksforhandlingene. Bøndene oppfordrer alle til å aksjonere, ikke bare bøndene. Bilder blir lagt ut fortløpende.

Ikke overrasket men forbannet!

Ikke overraskende brøt jordbruksorganisasjonene forhandlingene med Staten om en ny jordbruksavtale i dag. Staten var ikke villig til å rikke seg nevneverdig på økonomi og overhode ingenting på retning.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere