Nyheter

Naturbruksutdanningen skal blir bedre

Oppland fylkeskommune setter i gang et stort arbeid for å videreutvikle naturbruksutdanningen i Oppland. Videreutvikling av Valle som lærings- og utviklingsarena for naturbruk er hovedsatsinga.

Fylkespolitikere fikk egg

I forbindelse med Bondelagets påskekampanje "Ingen egg uten høner - ingen mat uten bønder", fikk fylkespolitikere i Oppland egg av organisasjonssjef Ola Råbøl.

Vi må styrke lokal mat- og landbruksproduksjon

Gro Lundby (foto: Oppland Fylkeskommune)

Det sa fylkesordfører Gro Lundby (Ap) til Regjeringen under Regjeringens kontaktkonferanse med Fylkeskommunene i går.

Bondepub på Lillehammer

Fåberg Bondelag inviterer til Bondepub på Lillehammer Bryggeri (mikrobryggeriet) torsdag 29. mars kl. 19.30. Dette er åpent for alle som har lyst på en sosial kveld før påske og våronn.

Bondelagene på Lesja delte ut påskeegg til kommunestyret

Forrige uke fikk kommunestyremedlemmene i Lesja hver sin kartong med egg. Kartongen hadde påskriften "Ingen egg uten høner, ingen mat under bønder". Dermed er Bondelagets påskeaksjon i gang i Oppland.

Trond Ellingsbø gjenvalgt som leder i Oppland Bondelag

Årsmøtet i Oppland Bondelag gjenvalgte både leder Trond Ellingsbø, nestleder Mari Sangnæs og styremedlem Hanne Bergesen. I tillegg kom Ole Seegard fra Snertingdal inn i styret og Hans Gunstad fra Jevnaker som fast møtende vara.

Sør-Fron og Jevnaker kåret til årets lokallag i Oppland Bondelag

Under middagen på årsmøtet i Oppland Bondelag ble Sør-Fron Bondelag og Jevnaker Bondelag kåret til årets lokallag.

Trender i landbruket

Per Skorge, generalsekretær i Norges Bondelag er i år med på årsmøtet i Oppland Bondelag. Han holdt i dag en interessant innledning på landbrukets situasjon i dagens samfunn, med syn på både nasjonale og internasjonale trender.

Våre samarbeidspartnere