Nyheter

Sommerens beste bilde

Blant flere tusen bilder med #komhit, er dette det beste. Vakrere bilde av landbrukets kulturlandskap finnes knapt, mener juryen.

Eierskiftekurs høsten 2020-vinter 2021

Oppland Bondelag og Hedmark Bondelag inviterer til kurs i eierskifte tre steder i Innlandet høsten 2020 og vinter 2021; på Dombås 19.-20. september, Gjøvik 31.okt-1.nov (fulltegnet) og på Elverum 6.-7. februar 2021. Begrenset antall plasser.

Nyt sommeren i Innlandet - #komhit

Fra Vågåvatnet mot Nordherad

Oppland - turistregion nummer en - med mulighet for aktiv ferie for store og små - her er flotte jordbrukslandskap som du i sommer også får i ramme i Bondelagets sommerkampanje - #komhit

Økt etterspørsel etter norsk mjølk og kjøtt gir økt behov for godt grovfôr

Fra førsteslåtten i Vågå

Førsteslåtten viser gode avlinger et sted og noe dårligere et annet. Oppfordringa er klar: Gjødsle normalt og ta vare på grasressursene. For mye et sted kan hjelpe der det er for lite.

Våren er her, mulighetenes årstid – hva tenker gardbrukeren på?

Mens verden er i ulage og nordavinden blæs fra alle kanter, er våre medlemmer mest opptatt av hvordan vekstsesongen vil bli. Mediene preges av smitteverntiltak og krisepakker. Hva tenker egentlig medlemmene om det som skjer?

En forenkla avtale med viktige grep for norsk matproduksjon

Jordbruket og Staten har framforhandlet en forenkla jordbruksavtale for 2021. Forenkla, fordi vi her i en svært vanskelig situasjon i landet og fordi vi ikke hadde det nødvendige tallmaterialet for 2020, sier fylkesleder Kristina Hegge

Gode muligheter med innenlandsk arbeidskraft

Vi skal bygge et godt miljø med en miks av utenlandsk og innenlandsk arbeidskraft. Vi skal opprettholde matproduksjon, og dette skal bli moro. Men skal vi få det til, må myndighetene hjelpe til, sier grøntprodusent Per Odd Gjestvang.

Arbeidskraft i matproduksjon

Grunnlaget for matproduksjonen legges de neste ukene, og mange er spente på om det er nok hjelp å få tak i nå, og ikke minst når det skal høstes i sommer og senere i høst.

Våre samarbeidspartnere