Like sikkert som det hvert år går mot vår og våronn, så gjennomføres bondelagets vårkampanje før jordbruksforhandlingene starter. I år er det pannekaker og måltid med politikere som står på planen. I Oslo har Norges Bondelag hatt den tradisjonelle bondefrokosten foran Stortinget. Her i Sør-Trøndelag Bondelag har fire lokallag har så langt sendt oss bilder fra sine aktiviteter, og unger i Åfjord/Roan, Ørland, Bjugn og i Hemne vet godt hva pannekaka lages av: Egg fra høna, melk fra kua og mel fra korn. De har fått møte kua og klappe kalver, lukta på graset i rundballene og inspisert melkeroboter og sett at melka kommer ut fra juret til kua. Hvorfor blir melka hvit når graset de spiser er grønt? Viktige spørsmål er bragt på banen og besvart.

 

Heggli barnehage besøkte Norddalen samdrift, og her inspiseres og utforskes det som skjer i melkeroboten.

Onsdag 25. april fikk Sør- og Nord-Trøndelag Bondelag servere lunsj for Fylkestinget i Trøndelag. Lunsjkollektivet i Stjørdal leverte innholdsrike og velfylte lunsjbokser med lokalmat, lemsebiter ble levert på døra fra Rørosmat og selvfølgelig sto TINE-melk på bordet. Fylkestinget i Trøndelag har 78 representanter, og det er en travel gjeng politikere som iler mellom gruppemøter og diskuterer et stort spekter av saker. Men mange hadde tid til å slå av en prat med bondelagets folk. Fylkesordfører Tore O Sandvik var veldig fornøyd med lunsjboksen. En hektisk time med yrende liv og en viktig arena for å fortelle betydningen landbruket har for Trøndelag. Trønderske bønder produserer verdier for om lag 4 mrd kroner! Om lag 20% av landbruksprodusert matproduksjon foregår i Trøndelag.

Fylkesleder Borgny Grande i Nord-Trøndelag Bondelag og fylkesleder Kari Åker i Sør-Trøndelag Bondelag strålende fornøyde med å få servere lunsj til Fylkestinget.

I Ørland Bondelag og Bjugn Bondelag inviterte de barnehager på besøk til Hovsvangen gård som drives av leder i Ørland Bondelag, Andreas Ledsaak.

Andreas Ledsaak leder i Ørland Bondelag og leder i Bjugn Bondelag, Laila Iren Veie, er storfornøyde med besøket de fikk:-)

Mye spennende å se gjennom vinduet fra møterommet i fjøset til Norddalen samdrift:-)

En fornøyd bondelagsgjeng etter opplegget med lunsj for Fylkestinget:-) Fv Kari Åker, Jon Gisle Vikan (org.sjef i Sør-Trøndelag Bondelag), Borgny Grande, Ailin Wigelius (org. sjef i Nord-Trøndelag Bondelag) og Knut Johan Singstad.