Bybonde-buttons prydar mange av russedressane i Florø

Sogn og Fjordane Bondelag og bondelaga i Flora vitja den vidaregåande skulen i Florø med kampanjen "Norge treng bonden", og delte ut buttons for ulike "bondetypar". -Vi veit at dei aller fleste ønskjer dei gode produkta som vi bønder produserer. Sjølv om det er mange som ikkje bur på ein gard i drift, bur det ein bonde i dei likevel, seier styremedlem i Sogn og Fjordane Bondelag, Marianne Kvalvik Kvamme. Fleire av ungdomane bondelaget snakka med i Florø i dag, trekte fram at dei har tilknytning til landbruket på ulike måtar. Nokre hadde spørsmål og var interesserte i å diskutere korleis maten vert produsert, og i kva retning matproduksjonen bør utvikle seg. Les meir hjå Sogn og Fjordane Bondelag.

Blide bønder, buttons, budskap og byggrynslunsj

Amund Grindalen og Thomas C Meyer French slår fast at Petter Christensen trygt kan smykke seg med en bondespire-button.
Denne morgenen var det klart for bondens blide bbb-offensiv: Buttons, budskap og byggrynslunsj! Over hele fylket har folk som har vært på farten på morgenen fått tilbud om biteti, sammen med budskapet om at Norge trenger bonden, og et herlig utvalg bonde-buttons.

Les mer hos Hedmark Bondelag.

Yes, jeg ble bondevenn!

-Ja, Bondevenn passet jo bra, kunne denne eleven fornøyd slå fast da hun mottok sin buttons av styremedlem Kari-Lise J. Breivik i Vestfold Bondelag.

Mange elever tok Bondetesten, da Vestfold Bondelag besøkte Melsom vgs i lunsjpausen onsdag. Elevene som går VG2 Agronom fikk dessuten en kjapp innføring i hva jordbruksforhandlingene er og hvorfor dette er viktig for norsk matproduksjon i påfølgende time.

De fleste av oss har en liten bonde i oss. Noen dyrker urter i vinduskarmen, noen har grønnsakshage, andre har foreløpig bare drømmer. Vestfold Bondelag besøkte onsdag Melsom vgs, en av fylkets naturbruksskoler, for å se hva slags "bønder" vi kunne finne blant elever og lærere. Les mer på Grønt Fagsenter.

Delte ut frokost på toget

- Positivt! Dette har vi ikke noe imot, sa togpendler Morten Sjøli, som fikk frokost av fylkesleder Asbjørn Helland.

Sammen med representanter fra bondelagene i Steinkjer, tok han morgentoget sørover fra Steinkjer både klokka sju og åtte onsdag morgen. Bondelagets aksjonsdag ble markert flere steder over hele landet, og i Steinker tok Bondelaget toget.

Til og med lokføreren tok hjertelig imot frokosten, og det viste seg at han var bondelagsmedlem. Da bondelagsfølget skulle gå av toget, kvitterne han med å takke for en veldig god frokost over høytaleranlegget!

- Dette er en sjarmoffensiv for å peke på verdien av landbruket og ren, norsk mat. Vi står foran jordbruksforhandlinger, og det er viktig å ha folk med oss, sier Asbjørn Helland. Vi tror også at bondesjela er rotfesta hos folk, og at alle har en bonde inni seg, påpeker han.
Les mer hos Nord-Trøndelag Bondelag.

Bondetest i Fana

Den årlige kampanjen er i gang, og fylkesstyret utstyrte seg med spørreskjema og buttons for å teste hvilke bondetyper som holder til i etasjen under Landbrukstunet. Stian fra Kiwi viste seg å være en skapbonde. Det er kanskje ikke så rart, med både Bondelaget, Landbruksrådgivinga og Tine rett i nærheten. Som takk for godt naboskap fikk han også et Bondevenn-forkle. Også kundene måtte ta testen, og til takk fikk de en button.
Les mer hos Hordaland Bondelag.

Mange bondevenner blant fylkespolitikerne

Fylkespolitikerne og den administrative ledelsen i Sør-Trøndelag Fylkeskommune tok testen og ble høytidelig utnevnt til både bondevenn, bonde, bybonde, bondespire og framtidsbonde av fylkesleder Lars Morten Rosmo.

Fylkesvaraordfører Arne Braut (Sp) er selv kåkaill fra Oppdal og var ikke tvil om at han var bonde. Fylkestingsrepresentant fra Olav G Huseby (Ap) fra Meldal ment at han definitivt var en bondevenn.


Les mer hos Sør-Trøndelag Bondelag.