- Viser et ønske om endring

Av Inger Johanne Sæterbakk,
  • Tips en venn om denne siden

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Miljøpartiet De Grønne står fram som vinnerne i årets kommunevalg. Lars Petter Bartnes mener valgresultatet er viktig for norsk matproduksjon.

Leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes foran Stortinget tidligere i år.

- At røde og grønne partier vant kommunevalget, er et signal fra velgerne om at vi ikke ønsker sentraliseringsreformene eller endringene regjeringa har satt i gang innenfor landbruket. Regjeringa har manglet vilje og evne til å satse på fornybare næringer i et grønt skifte. Det har vært avgjørende for valgresultatet, sier leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes.

- Viktig valgresultat for norsk matproduksjon

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Miljøpartiet De Grønne står fram som vinnerne i årets kommunevalg. Bartnes mener valgresultatet er viktig for norsk matproduksjon.

- Valgresultatet viser at folk er opptatt av andre verdier for norsk matproduksjon, enn regjeringa som vil endre eierstrukturen og bærebjelkene i norsk landbruk.  sier Bartnes.

Han har særlig store forhåpninger til Miljøpartiet De Grønne og Senterpartiets rolle i kommunestyrene i hele landet, etter at begge disse partiene gjorde et godt valg.

Håper på sterkere jordvern

- Med disse partiene i posisjon i kommunestyrer landet over forventer vi sterkere jordvern og bedre lokal tilrettelegging for matproduksjon, sier Lars Petter Bartnes.

Om to år er det Stortingsvalg og Bartnes mener at årets valgkamp viser at landbruk står høyt på dagsorden i valgkampen.

- Jordvern og konsesjonsloven kom opp som sentrale saker mot slutten av valgkampen. Landbruk er et område partier med regjeringslyst må satse på, avslutter leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
21
Mars

Representantskapsmøte

Thon Hotell Opera
Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere