Vil ha 64 000 bondelagsmedlemmer

Av Guro Bjørnstad,
  • Tips en venn om denne siden

Bli medlem i Bondelaget, oppfordrer Frøydis Haugen.
Bli medlem i Bondelaget, oppfordrer Frøydis Haugen.

Bondelaget er organisasjonen for alle bønder og for alle som er opptatt av hvordan maten produseres. – Nå setter vi inn støtet for å få enda flere med på laget, sier Frøydis Haugen og sparker i gang nasjonal vervemåned.

I hele november vil verving stå sentralt i bondelaget. Hele organisasjonen utfordres til å gjøre en innsats for å få enda flere bondelagsmedlemmer. Målet er å nå 64 000 medlemmer innen nyttår.

- Våre medlemmer produserer trygg mat over hele landet. Våre medlemmer er også de som støtter opp om norsk landbruk ved å velge norsk mat i butikken, sier Frøydis Haugen, som er andre nestleder og vervegeneral i Norges Bondelag. - For at Bondelaget skal være en slagkraftig organisasjon er det avgjørende at vi har mange med oss. Det har vi, men jeg vet at vi kan bli flere. Det mange som rett og slett aldri har blitt spurt om å bli medlem, sier Haugen.

Bondelaget er landets største organisasjon for bønder og andre med hjerte for norsk matproduksjon. Ved forrige årsskifte nådde vi 63 000 medlemmer, det høyeste medlemstallet på tjue år. Nå har vi som mål å bli tusen flere.

Hvem verver flest?

Lokallag og fylkeslag utfordres til en konkurranse om hvem som verver flest medlemmer i løpet av november.

Frøydis Haugen har rådene klare:

- Inviter til arrangementer, lag vervestafett, by på en kopp kaffe, og fortell hvorfor folk bør være medlem i Bondelaget. Vi jobber for et aktivt landbruk i hele landet og trygg norsk mat til alle, sier Haugen og utfordrer særlig lagene til å være kreative i vervearbeidet.

Det blir solide premier til de som verver flest. Vi regner ut hvem som har størst medlemsvekst både i prosent og antall.

  • Det beste lokallaget får besøk av selveste bondelagsleder Lars Petter Bartnes til et ønsket arrangement.
  • Det beste fylkeslaget får en kveld med veldig god mat at vår Bondelagskokk Nils Henning Nesje.
  • Den personen som verver flest medlemmer blir invitert til Norges Bondelags årsmøte i juni 2018. 

Vi sender disse karene på besøk til beste fylkeslag og beste lokallag i årets vervekonkurranse. Bondelagskokk Nils Henning Nesje og bondelagsleder Lars Petter Bartnes.

Landbrukspodden

Har du sjekka ut Landbrukspodden?

Har du lyst på litt landbrukspåfyll mens du ligger på stranda eller sitter på traktoren i sommer? Landbrukspodden er en podcast for deg som er interessert i landbruk, politikk og samfunn, produsert av Norsk Landbrukssamvirke og Norges Bondelag.

Illustrasjonsbilde landskap

Trenger du noen å snakke med?

Tørken og fôrkrisa gir hodebry og bekymringer for mange bønder. Norsk Landbruksrådgivning har rådgivere du kan ta kontakt med dersom bekymringene blir store og du trenger noen å snakke med.

Bartnes og Furuberg

Samordner arbeidet med tørke og fôrkrise

Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag har i dag blitt enige om å lage en felles kriseorganisering av arbeidet med tørke og fôrmangel, for å få en enda bedre kontakt med medlemmer og myndigheter.

Rundballing på Mustadseter

Viktig informasjon ved import av fôr

Fredag 13. juli åpnes det for tollfri import av høy og halm. Men import av fôr er ikke risikofritt, og og Mattilsynet er bekymra for smitte som kan følge med innførsel av grovfôr.

oppmøte kalnes

Møttes for å diskutere fôrsituasjonen

Flere hundre bønder var til stede på de første informasjonsmøtene Bondelaget og samvirkeorganisasjonene arrangererte i går. Det er planlagt flere møter utover uka.

Tørr åker

Beholder korntilskudd

Nå er høyeste prioritet for bønder i tørkeutsatte områder å sikre nok fôr til dyra. Da kan det komme godt med at LMD klargjør at korn som ikke treskes, men slås til grønnfôr vil beholde arealtilskudd som for korn.

Tesco

Britisk lov om god handelsskikk fungerer

Fem år etter oppstart kan det britiske handelsombodet konstatere at leverandørane klagar mindre og daglegvarekjedane opplever at forholdet til leverandørane har betra seg.

Dette skjer i Norges Bondelag

Tirsdag
14
August

Gården som læringsarena i skolen

Auditoriet, Arendal Bibliotek
Tirsdag
14
August

Den store landbruksduellen!

Lille andevinge, Arendal
Onsdag
15
August

Bondepub!

Barrique øl- og vinstue, Arendal

Våre samarbeidspartnere