Vil du bli med oss til Malawi?

Av Inger Johanne Sæterbakk,
  • Tips en venn om denne siden

Bonde i Malawi

Nå har du mulighet til å besøke kollegaer og lære mer om landbruk i Malawi. Les mer om hvordan du kan bli med på turen.

I februar 2018 reiser Norges Bondelag på studietur for å følge utviklinga på vårt bistandsprosjekt i landbruket i Malawi. Bønder støtter bønder er et bistandsprosjekt i regi av Utviklingsfondet, med Norges Bondelag og våre medlemmer som viktige  bidragsytere.

Bli med på tur

Norges Bondelag og Norges Bygdeungdomslag reiser på studietur til Malawi for å følge opp bistandsprosjektet Bønder støtter Bønder. Målet er se hva midlene fra våre organisasjoner og våre medlemmer går til, og hente med oss inspirasjon hjem for å gjøre en enda bedre jobb med kunnskapsdeling og innsamlingsarbeid. Programmet vil være variert, med besøk i landsbyer og markeder, klimatilpasset dyre- og planteproduksjon og organisasjoner involvert i prosjektet, blant annet.

På denne turen ønsker vi å åpne for å ta med én person fra Norges Bondelag som har interesse av en slik tur, og som potensielt kan være med å spre engasjement og informasjon om prosjekt når vi kommer hjem.

Fra besøket Norges Bondelag og Norges Bygdeungdomslag hadde i Malawi i 2015.

Er dette noe for deg?

Dersom du ønsker å være med kan du sende en kort søknad til oss. Vi vil gjerne at du svarer på følgende:

  • Hvem er du?
  • Hvorfor er dette interessant for deg?
  • Hvordan tenker du at du kan bidra til å spre informasjon og skape engasjement om prosjektet når du kommer tilbake?

Søkere må være medlem av Norges Bondelag.

Søknad sendes til inger.johanne.sveen@bondelaget.no innen 1. desember 2017.

Praktisk om turen:

  • Turen vil foregå over 10 dager, i tidsrommet 17. - 26. februar 2018 (+/- 1 dag)
  • Gruppa fra Norge vil bestå av fem personer.
  • Tapt arbeidsfortjeneste etc. vil ikke dekkes, men Norges Bondelag dekker reise og opphold (det må påberegnes noe kjøp av egne måltider på reise).
  • Du vil måtte gjennomgå et vaksineprogram før reisen til Malawi.
  • Du må være villig til å holde noen foredrag eller på andre måter fortelle om turen og prosjektet til organisasjonen i etterkant (eks. innlegg for lokallag i NB, NBU, NBK, skrive artikler til lokallavisa, blogge el.)

 

Relaterte lenker

Landbrukspodden

Har du sjekka ut Landbrukspodden?

Har du lyst på litt landbrukspåfyll mens du ligger på stranda eller sitter på traktoren i sommer? Landbrukspodden er en podcast for deg som er interessert i landbruk, politikk og samfunn, produsert av Norsk Landbrukssamvirke og Norges Bondelag.

Illustrasjonsbilde landskap

Trenger du noen å snakke med?

Tørken og fôrkrisa gir hodebry og bekymringer for mange bønder. Norsk Landbruksrådgivning har rådgivere du kan ta kontakt med dersom bekymringene blir store og du trenger noen å snakke med.

Bartnes og Furuberg

Samordner arbeidet med tørke og fôrkrise

Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag har i dag blitt enige om å lage en felles kriseorganisering av arbeidet med tørke og fôrmangel, for å få en enda bedre kontakt med medlemmer og myndigheter.

Rundballing på Mustadseter

Viktig informasjon ved import av fôr

Fredag 13. juli åpnes det for tollfri import av høy og halm. Men import av fôr er ikke risikofritt, og og Mattilsynet er bekymra for smitte som kan følge med innførsel av grovfôr.

oppmøte kalnes

Møttes for å diskutere fôrsituasjonen

Flere hundre bønder var til stede på de første informasjonsmøtene Bondelaget og samvirkeorganisasjonene arrangererte i går. Det er planlagt flere møter utover uka.

Tørr åker

Beholder korntilskudd

Nå er høyeste prioritet for bønder i tørkeutsatte områder å sikre nok fôr til dyra. Da kan det komme godt med at LMD klargjør at korn som ikke treskes, men slås til grønnfôr vil beholde arealtilskudd som for korn.

Tesco

Britisk lov om god handelsskikk fungerer

Fem år etter oppstart kan det britiske handelsombodet konstatere at leverandørane klagar mindre og daglegvarekjedane opplever at forholdet til leverandørane har betra seg.

Dette skjer i Norges Bondelag

Tirsdag
14
August

Gården som læringsarena i skolen

Auditoriet, Arendal Bibliotek
Tirsdag
14
August

Den store landbruksduellen!

Lille andevinge, Arendal
Onsdag
15
August

Bondepub!

Barrique øl- og vinstue, Arendal

Våre samarbeidspartnere