Viktig melding til sauebønder med Reime-gulv

Av Ole Marius Aune Sandmo,
  • Tips en venn om denne siden

Fare for kollaps.

Siste uka har gulvet i tre norske saufjøs kollapset. Alle gulvene er av nyere dato og produsert av bedriften Reime og levert av ulike leverandører.

- Vi ber alle sauebønder om å sjekke hvilke gulv de har i fjøsene sine. Dersom du har et gulv fra produsenten Reime av typen ”Tulla” ber vi deg ta kontakt med din leverandør, og om å lese det produsenten har lagt ut på sine hjemmesider om saken. Dette er viktig av hensynet til sikkerheten for både folk og dyr, sier organisasjonssjef i Norges Bondelag, Astrid Solberg.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere