Vi opphever blokadene

Av Inger Johanne Sæterbakk,
  • Tips en venn om denne siden

ASKO Arna
Bønder fra Sogn og Fjordane og Hordaland blokerte ASKOs anlegg i Arna i Bergen. Her i samtale med ASKO-sjef Edvin Nilsson.

Bønder over hele landet opphever blokadene fra klokka 09.00.

Lokale bondelag i 13 norske fylker har i dag tidlig fra klokka 06.00 blokkert sentrallagrene til Norgesgruppen, Coop og Rema 1000.

Klokka 09.00 ble blokadene oppheva med øyeblikkelig virkning.

Norsk mat ingen selvfølge

- Vi har oppnådd det vi ønsket, vi har fått oppmerksomhet om at norskprodusert mat i butikkene er ingen selvfølge. Dette er en planlagt avslutning, vi har gjennomført blokadene etter planen, sier Lise Boeck Jakobsen, kommunikasjonssjef i Norges Bondelag.

Blokadene er en del av Norges Bondelags reaksjon på regjeringas landbrukspolitikk. Det er en politikk som kan ramme forbrukerens ønsker om trygg kvalitetsmat, og en politikk Norges Bondelag sa nei til da vi brøt årets jordbruksforhandlinger.

Vil ikke ramme forbrukere og ansatte

- Vi har ikke ønsket å ramme forbrukere og de som jobber i matkjedene, og ber om forståelse hvis noen har hatt ulemper som følge av blokaden, sier hun.

​26 anlegg fra Tromsø i nord til Lillesand i sør har blitt blokkert i morgentimene fredag.

Bønder blokerer Coops lager på Jessheim.

Foran REMA 1000 sitt lager i Narvik.

Ku på beite på Kjerringøy. Foto: VisualDays

Flere inn på eiersiden i Klimasmart Landbruk

Siden nyåret har åtte landbruksbedrifter- og organisasjoner gått inn som medeiere i prosjektet Klimasmart Landbruk. – Interessen og responsen har vært over all forventning, dette lover godt for næringas videre klimaarbeid, sier prosjektleder leder Tony Barman.

Svein Olav Thomassen og Kristina Hegge

To nye fylkesledere i Bondelaget

På fylkesårsmøtene i 2018 ble Kristina Hegge valgt som ny leder av Oppland Bondelag og Svein Olav Thommasen valgt som ny leder av Troms Bondelag.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Dette skjer i Norges Bondelag

Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere