Vi opphever blokadene

Av Inger Johanne Sæterbakk,
  • Tips en venn om denne siden

ASKO Arna
Bønder fra Sogn og Fjordane og Hordaland blokerte ASKOs anlegg i Arna i Bergen. Her i samtale med ASKO-sjef Edvin Nilsson.

Bønder over hele landet opphever blokadene fra klokka 09.00.

Lokale bondelag i 13 norske fylker har i dag tidlig fra klokka 06.00 blokkert sentrallagrene til Norgesgruppen, Coop og Rema 1000.

Klokka 09.00 ble blokadene oppheva med øyeblikkelig virkning.

Norsk mat ingen selvfølge

- Vi har oppnådd det vi ønsket, vi har fått oppmerksomhet om at norskprodusert mat i butikkene er ingen selvfølge. Dette er en planlagt avslutning, vi har gjennomført blokadene etter planen, sier Lise Boeck Jakobsen, kommunikasjonssjef i Norges Bondelag.

Blokadene er en del av Norges Bondelags reaksjon på regjeringas landbrukspolitikk. Det er en politikk som kan ramme forbrukerens ønsker om trygg kvalitetsmat, og en politikk Norges Bondelag sa nei til da vi brøt årets jordbruksforhandlinger.

Vil ikke ramme forbrukere og ansatte

- Vi har ikke ønsket å ramme forbrukere og de som jobber i matkjedene, og ber om forståelse hvis noen har hatt ulemper som følge av blokaden, sier hun.

​26 anlegg fra Tromsø i nord til Lillesand i sør har blitt blokkert i morgentimene fredag.

Bønder blokerer Coops lager på Jessheim.

Foran REMA 1000 sitt lager i Narvik.

Staten vant ulverettsaken

WWF fikk ikke medhold i at lisensjakta på ulv i vinter var ulovlig. – Vi er først og fremst lettet på vegne av folk som lever i områder med ulv og beitenæringen, sier Einar Frogner, rovviltansvarlig i Norges Bondelag. Bondelaget var partshjelp for Staten.

ulv, rovdyr

Advarer mot nedleggelse av rovviltnemnder

Et regjeringsoppnevnt ekspertutvalg anbefaler at dagens rovviltnemnder legges ned og at fylkeskommunen får makta over investeringstilskudd i landbruket. Bondelaget advarer mot forslagene.

Dette skjer i Norges Bondelag

Torsdag
31
Mai

Hvordan og hvorfor innføre biodiesel i norsk landbruk?

Park Inn Hotell, Gardermoen
Mandag
04
Juni

AU-møte

Scandic Lillehammer Hotel
Tirsdag
05
Juni

Styremøte og Representantskapsmøte

Scandic Lillehammer Hotel

Våre samarbeidspartnere