Bøndene blokkerer utkjøring av egg fra Cardinal Foods i Ski. Foto: Guro Bjørnstad. 

Allerede fra klokken 05.00 torsdagen hadde 15 bønder fra Akershus og Norges Bondelag blokkert utkjøringen av egg fra anlegget til Cardinal Foods på Ski. Ved åttetiden meldes det at ingen egg hadde blitt kjørt ut og at aksjonene her har gått rolig for seg.

- Det har vært veldig lett å få moblisere våre medlemmer til å stille opp på dette. Vi har også fått tommelen opp fra flere forbikjørende, sier leder for Akershus Bondelag, Sigurd Enger.

- Dette er jo en viktig sak, som vi må være med på, sier Elin Slette fra Enebakk som er en del av det første blokkadeskiftet på Ski. Hun får støtte fra Ole Kristian Husby.

Fra blokkaden i Ski. Fra venstre Elin Slette, Bjørn Killingmo, Ole Kristian Huseby, Sigurd Enger. Foto: Guro Bjørnstad.

TV2 intervjuet nestleder Brita Skallerud utenfor eggpakkeriet i Ski i morges. Se kort videoinnslag fra blokkaden i videoevinduet under. Foto: Guro Bjørnstad.

 

Rolig i Rogaland

På Klepp i Rogaland sørger åtte bønder for å stanse utkjøringen fra Jæregg.

- Her har det vært rolig. De ansatte er i ferd med å komme på jobb nå, men også vi har fått flere tommelen opp fra folk som har kjørt forbi her, sier nestleder i Norges Bondelag, Kristin Ianssen.

Gjengen som stanser utkjøringen fra Jæregg på Klepp. Foto: Kristin Ianssen.

Trapper opp nasjonale aksjoner

Onsdag var det vært lokale og fylkesvise aksjoner over hele landet. Blokkeringen innebærer en opptrapping av de sentrale aksjonene etter bruddet i jordbruksforhandlingene.

Leder i Norges Bondelag, Nils T. Bjørke håper forbrukerne vil vise forståelse for at bøndene aksjonerer.

-  Vi har opplevd sterk støtte og sympati fra folk flest siden vi brøt forhandlingene. Vi ønsker ikke å ramme forbrukerne, men slik får vi sagt klart i fra og vist at konsekvensene av regjeringas politikk kan bli store.

Fra Norturas anlegg i Rakkestad i morges. Foto: Østfold Bondelag

Disse eggpakkeriene er blokkert:

  •  Rias-egg, Levanger
  •   Nortura Heimdal, Trondheim
  •   Nilsen Hønseri, Roan
  •   Toten Egg, Lena
  •   Nortura, Hå
  •   Jæregg, Klepp
  •   Meling, Stavanger
  •   Den Stolte Hane Egg (Cardinal Foods), Ski
  •   Nortura, Rakkestad

Du kan følge Bondelaget på: