Over hele landet er det klart for bondeaksjoner etter brudd i jordbruksforhandlingene.

Bønder mobiliserer i Oslo

Bønder mobiliserer i OsloNord-Trøndelag- Vi er sinna, det blir ikke mer norsk matproduksjon på Listhaug-vis, sa Lars Halvor Stokstad og tok med seg en gjeng bønder fra Romerike, kastet seg på traktoren og kjørte til Oslo da de hørte om brudd i jordbruksforhandlingene.

- Vi kjører gjennom Oslo sentrum og blir definitvt lagt merke til. Vi får mange støtteerklæringer og folk gir oss tommelen opp i det vi passerer. Tydelig at folk er opptatt av dette, sier Stokstad.

Leder i Sogn og Fjordane Bondelag, Per Hilleren, forsikrer overfor NRK at bøndene ruster seg til aksjoner etter bruddet. Han mener regjeringens politikk vil føre til sentralisering og lavere selvforsyning av mat. Bonde Jan Ove Flaten har fått hengt opp banner på driftsbygningen sin, og rundballer med klare budskap langs E39.

- Nå er det ikke lenger by og land, hand i hand, nå er det by og land, mann mot mann, seier Flaten.

I Nord - Trøndelag har bønder klar budskap til regjeringens tilbud: «Lag maten din selv»

- Aksjonsviljen blant våre medlemmer er meget stor, sier leder Asbjørn Helland i Nord-Trøndelag Bondelag, som klistret den første adresselappen på en ferdig innpakket traktor.

Det vil bli aksjoner, men målet er at de i minst mulig grad skal ramme innbyggerne.

- Vi vet at vi har nordtrønderne med oss i kampen for å beholde matproduksjonen, arbeidsplassene og det landskapet vi alle kjenner og er glade i. Aksjonene er rettet mot regjeringen, sier Helland.

Her kan du lese om jordbruksforhandlingene