Wenche Andersen, arkivfoto: Mats Olsen.I perioden frem til sendestart på Det Norske Måltid 2012 skal det i TV 2 sine God Morgen Norge- sendinger være fokus på de nominerte produktene i Det Norske Måltid én dag i uken. Wenche Andersen velger hver uke ut noen utvalgte råvarer og produkter fra hver region.

Den 8 november er det VESTPÅ.

 

  • Her er alle de nominerte produktene VESTPÅ:
  • Svinenakke fra Prima Jæren, Prima Gruppen, Nærbø i Rogaland (Kjøtt)
  • Lårfilet av økologisk kalkun fra Homlagarden, Norheimsund i Hordaland (Kjøtt)
  • Einerrøykt Svanøylaks fra Svanøy Røykeri, Svanøy i Sogn og Fjordane (Fisk-og skalldyr)
  • Salma laks fra Salmon Brands, Bømlo i Hordaland(Fisk-og skalldyr)
  • Kvit Undredal fra Undredal Stølsysteri, Undredal i Sogn og Fjordane (Ost)
  • Kvit Geitost fra Myrdal Gard, Tysnes i Hordaland (Ost)
  • Hardanger eplelikør fra Hardanger saft- og siderfabrikk, Lekve Gård, Ulvik i Hordaland (Nyskapning)
  • Vaktelegg fra Ryfylkevaktel, Tau i Rogaland (Nyskapning)

Norges Bondelag er en av samarbeidspartnerne i Det Norske Måltid. Formålet med tv-serien er å formidle matglede og kunnskap om norsk mat til hele Norges befolkning.