Verdiskaping i verneområder

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

Lillehammer 18. april: Hvilke muligheter og utfordringer gir de unike natur- og kulturressursene i norske fjell og bygder.

Ved i større grad å satse på temareiser, natur- og kulturbasert turisme og unike reiselivsopplevelser vil verdiskapingen innen reiseliv og landbruk kunne bli høyere enn idag.

På konferansen på Lillehammer 18. april stiller innledere fra både offentlige aktører og private virksomheter. Blant innlederene finner du fylkesmann Krisitin Hille Valla, Bondelagsleder Nils T. Bjørke og Ulv Lovén som er generalsekretær i Svenska Ekoturism Föreningen. Trykk her for oversikt over alle foredragsholderne.

Program:
Se og last ned program her

Målgruppe:
Målgruppe for konferansen er næringsdrivende innen reiseliv og landbruk, ansatte i offentlig forvaltning og andre med interesse for næringsutvikling.


Påmelding via påmeldingskjema her. Påmeldingsfristen er 3. april


Alternativt kan du sende en epost til post@ntu-as.no eller
ringe 61 24 66 60


Kontaktperson i Norges Bondelag: Kari Marte Sjøvik
 

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere