Verdens største "Skrik" - i Gjerdrum

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

Under LANDART 2013 i Gjerdrum i Akershus skal bønder pløye verdens største "Skrik" av Edvard Munch.

Bildet er hentet fra https://www.facebook.com/LANDARTnowLANDART 2013 går av stabelen 12-27.oktober, og i tillegg til pløyingen av "Skrik", skal 900 skolebarn lage sin egen formasjon, bønder skal pløye og treske motiver, gatekunstnere skal utføre store veggmalerier på låver, Kulturskolen skal bidra med kunst i skogen og Gjerdrums ordfører Anders Østenssen skal ha sine egen "performance".

LANDART er et relasjonelt og stedspesifikt prosjekt hvor kunstverk blir utviklet og produsert av lokale bønder i tett samarbeid med billedkunstnerne Kune Lullestrøm og Maren Meen Halsøy.

LANDART er et årlig prosjekt og en del av Kulturuker i Gjedrum 2013. Prosjektet ble startet i 2009 under navnet "Bondekunst", initiert av Gjerdrum kommune i samarbeid med Gjerdrum Bondelag. I 2012 ble billedkunstnerne Kine Lillestrøm og Mari Meen Halsøy engasjert som prosjektledere, og utviklet "Bondekunst" til LANDART. LANDART 2013 er støttet av Akershus fylkeskommune med utviklingsmidler til folkehelse.

(Pressemelding)

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere