Dette er en FN-dag hvor det settes det ekstra fokus på melken og dens egenskaper. Melk er en kilde til flere viktige næringsstoffer, og i Norge anbefales det at magre meieriprodukter inngår i det daglige kostholdet.

– Meieriprodukter fremheves som en viktig kilde til næringsstoffer kroppen trenger, spesielt kalsium og jod. I rapporten understrekes det at for folk flest vil magre meieriprodukter være viktig for å sikre et tilstrekkelig inntak av disse næringsstoffene, forteller Hanne Hennig Havdal, ernæringsfysiolog i Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).

Hanne påpeker at andre land er lenger fremme i å anbefale konkrete mengder. Noe hun mener ville være en fordel for forbruker å kunne forholde seg til.

– Tre porsjoner med magre meieriprodukter som del av et sunt kosthold sikrer at man får seg anbefalt mengde kalsium. I tillegg gir det også jod, proteiner og flere B-vitaminer. En porsjon tilsvarer for eksempel ett glass ekstra lett melk eller en yoghurt, sier hun.

For ytterligere informasjon, se melk.no eller på WorldMilkDay.com.

Kilde: Tine