Første nestleder Berit Hundåla er styremedlem i WFO, arkivfoto: Hildegunn Gjengedal.WFO - World farmers Oranisation - er en ung organisasjon som representerer bondeorganisasjoner fra alle verdenshjørner. IFAP, International Federation of Agricultural Producers, gikk som kjent konkurs. WFO har på sin side tatt mål av seg å bli en betydelig stemme for verdens bønder i på mange, avgjørende internasjonale møtearenaer. Sekretariatet er plassert i Roma der generalforsamlingen finner sted 6.-8. mai.

Organisasjonene skal blomstre i framtida

Første nestleder i Norges Bondelag, Berit Hundåla, er styremedlem i World Farmers Organisation. Hun skal også holde et innlegg før den offisielle åpningen av generalforsamlingen, en sesong der søkelyset settes på hva som skal til for at bondeorganisasjoner og landrukssamvirkene skal blomstre i framtida.

Presidenten åpner

Generalforsamlingen åpnes av den italienske presidenten, Giorgio Napolitano. Forsamlingen i Roma vil forøvrig ta opp utfordringer som

  • WFOs egne politikkområder
  • handel
  • matvaresikkerhet
  • klimaendringer
  •  

Norsk delegasjon

 Den norske delegasjonen til Roma består foruten Berit Hundåla, av andre nestleder Brita Skallerud og seniorrådgiver Hildegunn Gjengedal fra Norges Bondelag, og Sveinung Svebestad, Ola Hedstein og Kai Norman Hansen fra Norsk Landbrukssamvirke.