Venstre på årsmøtet 

Av Lise Boeck Jakobsen,
  • Tips en venn om denne siden

Terje Breivik
Terje Breivik gjestet Bondetinget.

Nestleder Terje Breivik fra Venstre besøkte Bondetinget.

Hvert år gjester partiledere årsmøtet til Norges Bondelag. De to siste årene har årsmøtet hatt besøk av Jonas Gahr Støre, Ap og Trygve Slagsvold Vedum, Sp. I år var tiden kommet til Venstre.

- Takk for at dere inngikk avtale i år. Jeg håper dere utover vil se hvor god avtalen egentlig er, sa Terje Breivik.

Han understreket at landbruket selv har bidratt til tilbudet som staten kom med, gjennom den verdiskapingen næringa står for over hele landet. Breivik trakk fram sin egen bygd, Ulvik, som eksempel. - Uten landbruket ville det ikke være så mye å vise fram selv i verdas vakreste bygd, sa Breivik.

Rom for små og store 

Breivik la til årsmøtet vekt på at Venstre er opptatt av langsiktighet i landbrukspolitikken. Han viste til at næringa framover kan forvente at Venstre vil jobbe for at virkemidlene tar hensyn til geografiske forskjeller i driftsmulighetene. Ivaretakelse av kulturlandskapet er også et område Venstre vil fokusere på.

- Dere kan også framover forvente at det skal være rom for både små og store produsenter. Det er viktig å utvikle et mangfoldig landbruk som tar i bruk alle ressursene på gården, avsluttet Terje Breivik.

 

 

Vil innføre «frikort» for permitterte

Våronna står for døren og det er et stort behov for arbeidskraft i landbruket. Nå foreslår Norges Bondelag å innføre et «frikort» slik at permitterte arbeidstakere motiveres til å søke jobb i næringa.

Forlenget oppholdstillatelse i grøntsektoren

Mange som allerede er i arbeid får nå fortsette å jobbe. – Et godt grep for å sikre nødvendig arbeidskraft i grønsektoren, sier leder i Norges Bondelag Lars Petter Bartnes.

Viktig seier for våre medlemmer

Bønder som ikke har fått registrert sine søknader om produksjonstilskudd i søknadsomgangene i 2019 vil nå få en ny sjanse. Landbruksdirektoratet endrer dispensasjonspraksisen.

Ukens podkast - korona spesial

Landet vårt er sterkt preget av situasjonen vi står i, samtidig skal vi i landbruket sørge for å holde hjulene i gang og produsere mat til befolkningen.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
22
april

Styremøte

Landbrukets hus
Tirsdag
26
mai

Styremøte

Landbrukets hus
Tirsdag
26
mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere