Veldre Bondelag er årets lokallag

Av Guro Bjørnstad,
  • Tips en venn om denne siden

Barnehagebesøk, dugurdsmøter og jubileumsrevy gjorde Veldre Bondelag til årets lokallag.

Leder i Veldre Bondelag Lars Opsal jr var overveldet over å få prisen for årets lokallag. Foto Guro Breck.

- Det var svært overraskende da vi i vinter ble årets lokallag i Hedmark, men dette var helt overveldende, sa lokallagsleder Lars Opsal Jr da han tok i mot prisen på vegne av Veldre Bondelag, Hedmark.

Opsal fortalte at Veldre Bondelag er et av sju bondelag i Ringsaker kommune. - Vi er ikke størst, men har økende antall medlemmer og jobber for å få med alle aktive gardbrukere, sier Opsal som kan skilte med over 90 prosent organisasjonsgrad blant bøndene.

Veldre Bondelag i Ringsaker utpreger seg med høy aktivitet. De fylte 100 år i januar i år, og har feiret med jubileumsberetning og en egen jubileumsrevy som gikk for fulle hus i bygda. Lokallaget holder mange møter og aktiviteter for sine 180 medlemmer, i tillegg til at de stiller opp på alt i regi av fylkeslag og kampanjer fra Norges Bondelag.

- Norges Bondelag har 550 lokallag og mange aktive som fortjener å bli satt pris på. Juryen falt ned på Veldre Bondelag fordi de har mange og aktive medlemmer, høy organisasjonsgrad blant bøndene, er godt synlige i bygda og samarbeider bredt med andre lag og foreninger, sa Arne Magnus Aasen som overrakk prisen.

Prisen for årets lokallag henger høyt, og er på 30 000 kroner.

Opsal fortalte noe av det Veldre Bondelag har gjort det siste året. Sammen med de andre bondelagene i Ringsaker ga de ut en valgkampavis i forkant av Stortingsvalget. - Vi distribuerte avisen til alle innbyggerne i Ringsaker for å få dem bevisst på matvalget. Veldre Bondelag hadde også et valgkampstunt hvor Trygve Slagsvold Vedum, Jonas Gahr Støre og Oslopressen var på fjøsbesøk.

Opsal har klare råd til andre lokallag: - Ha en passe ambisiøs årsplan som dere klarer å følge, og pass på at møter også er en sosial møteplass. Samarbeid med andre lag. Legg gjerne opp til store arrangementer - men ikke som et hundreårsjubileum hvert år!

 

Kontakt Lars Opsal Jr, leder i Veldre Bondelag, tlf 959 91 491
Arne Magnus Aasen, juryleder og ordfører i Norges Bondelag 480 43 584

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
21
Mars

Representantskapsmøte

Thon Hotell Opera
Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere