Leder i Veldre Bondelag Lars Opsal jr var overveldet over å få prisen for årets lokallag. Foto Guro Breck.

- Det var svært overraskende da vi i vinter ble årets lokallag i Hedmark, men dette var helt overveldende, sa lokallagsleder Lars Opsal Jr da han tok i mot prisen på vegne av Veldre Bondelag, Hedmark.

Opsal fortalte at Veldre Bondelag er et av sju bondelag i Ringsaker kommune. - Vi er ikke størst, men har økende antall medlemmer og jobber for å få med alle aktive gardbrukere, sier Opsal som kan skilte med over 90 prosent organisasjonsgrad blant bøndene.

Veldre Bondelag i Ringsaker utpreger seg med høy aktivitet. De fylte 100 år i januar i år, og har feiret med jubileumsberetning og en egen jubileumsrevy som gikk for fulle hus i bygda. Lokallaget holder mange møter og aktiviteter for sine 180 medlemmer, i tillegg til at de stiller opp på alt i regi av fylkeslag og kampanjer fra Norges Bondelag.

- Norges Bondelag har 550 lokallag og mange aktive som fortjener å bli satt pris på. Juryen falt ned på Veldre Bondelag fordi de har mange og aktive medlemmer, høy organisasjonsgrad blant bøndene, er godt synlige i bygda og samarbeider bredt med andre lag og foreninger, sa Arne Magnus Aasen som overrakk prisen.

Prisen for årets lokallag henger høyt, og er på 30 000 kroner.

Opsal fortalte noe av det Veldre Bondelag har gjort det siste året. Sammen med de andre bondelagene i Ringsaker ga de ut en valgkampavis i forkant av Stortingsvalget. - Vi distribuerte avisen til alle innbyggerne i Ringsaker for å få dem bevisst på matvalget. Veldre Bondelag hadde også et valgkampstunt hvor Trygve Slagsvold Vedum, Jonas Gahr Støre og Oslopressen var på fjøsbesøk.

Opsal har klare råd til andre lokallag: - Ha en passe ambisiøs årsplan som dere klarer å følge, og pass på at møter også er en sosial møteplass. Samarbeid med andre lag. Legg gjerne opp til store arrangementer - men ikke som et hundreårsjubileum hvert år!

 

Kontakt Lars Opsal Jr, leder i Veldre Bondelag, tlf 959 91 491
Arne Magnus Aasen, juryleder og ordfører i Norges Bondelag 480 43 584