Vær nysgjerrig på økologisk

Av Guro Bjørnstad,
  • Tips en venn om denne siden

Økouka i Oslo åpnet i morges med frokost på Mathallen, hvor Lars Petter Bartnes oppfordrer både forbrukere og bønder til å være nysgjerrig på det økologiske.

Økouka er en feiring av norsk økologisk mat som formidler både råvarer, kunnskap og inspirasjon. Uka vil vise frem mangfoldet av landbruk- og matproduksjon i Norge og knytte det til folks hverdag.

- Jeg er glad for å se et stort mangfold, og oppfordrer alle til å benytte seg av mangfoldet, både av økologiske produkter og programmet på Økouka, sa bondelagsleder Lars Petter Bartnes under åpningen av Økouka.

- Positivt å se så mange som er sultne både på frokost og kunnskap om økologisk mat. Det er mye nysgjerrighet blant bøndene om økologisk drift. Den økologiske produksjonen har en sentral funksjon i innovasjonsbølgen som er i landbruket nå. Både bønder og matkjeder ønsker å delta her, sa Bartnes.

Norges Bondelag er en av arrangørene når Økouka åpnet med frokost på Mathallen i dag. Norges Bondelag medvirker til sju arrangementer, og ser fram til åtte dager med inspirasjon, kunnskap og de deiligste smaker.

Bak Økouka står Norges Bondelag, Biologisk-dynamisk Forening, Bondens Marked, Bygdø Kongsgård, Bybi, Debio, Food Studio, Geitmyra matkultursenter for barn, MAJOBO, Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Oikos – Økologisk Norge og ØQ – Økologisk mat i storhusholdninger.

Gjennom 43 arrangementer vil Økouka vise fram mangfoldet av landbruks- og matproduksjon i Norge, og knytte det til folks hverdag.

Les om de sju arrangementene hvor Norges Bondelag er med på arrangørsiden.

Les mer om Økouka og program med arrangement åpne for alle.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere