Valgnemndas innstilling til nytt styre er klar

Av Lise Boeck Jakobsen,
  • Tips en venn om denne siden

Ledertrioen i Norges Bondelag
Frøydis Haugen, Lars Petter Bartnes og Bjørn Gimming fotografert etter valget på årsmøtet i 2017. Nå har valgnemnda innstilt på gjenvalg av alle tre.

Valgnemnda innstiller på gjenvalg av ledertrioen i Norges Bondelag.

Valg av nytt styre skjer på årsmøtet til Norges Bondelag på Lillehammer 6.-7. juni 2018.

- Valgnemnda har lagt vekt på personlige egenskaper som blant annet engasjement, initiativ og kunnskap, samt kontinuitet i vårt forslag til styresammensetting, sier Svein Stubberud, leder av valgnemnda.

Valgnemnda innstiller på gjenvalg av leder Lars Petter Bartnes, som ble valgt som leder første gang i 2014. Nemnda innstiller også på gjenvalg av Bjørn Gimming som 1. nestleder og Frøydis Haugen som 2. nestleder.

Gjenvalg av styremedlemmer

I år er Birte Usland fra Vest-Agder, John-Erik Skjelnes Johansen fra Nordland og Arne Elias Østerås som representant fra Felleskjøpet på valg. Det innstilles på gjenvalg av alle tre.

Einar Frogner, Hedmark, Arnstein Røyneberg fra Rogaland, Nils Asle Dolmseth for Tine og Oddveig Gikling-Bjørnå for Nortura er ikke på valg. Det foreslås imidlertid suppleringsvalg av Merethe Sund, Nordland for Nortura på ett år.

Det er foreslått gjenvalg av Bodhild Fjelltveit, Hordaland som 1. varamedlem og Erling Aas-Eng fra Hedmark som 2. varamedlem. Audun Skjervøy, leder av Valldal Bondelag i Møre og Romsdal er foreslått som nytt 3. varamedlem.

Ordfører og valgnemnd

Valgnemnda innstiller på gjenvalg av Arne Magnus Aasen, Møre og Romsdal som ordfører og som ny varaordfører er foreslått Martha Irene Mjølnerød, Østfold.

Sonja Herikstad Skårland er innstilt som leder av valgnemnda for 2019.

Landbrukets klimaplan vedtatt i dag

-Dette er en viktig milepæl for norske bønder, sa Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag, da Landbrukets klimaplan ble vedtatt i dag.

Lars Petter Bartnes på representantskapsmøte

Ønsker forenklede forhandlinger

Etter dagens møte i representantskapet i Norges Bondelag, er målet å gjennomføre jordbruksforhandlinger i vår for å få på plass rammene for matproduksjonen framover.

I dag blir landbrukets klimaplan overlevert

Landbrukets klimaplan er oppe til vedtak i et samlet landbruk i dag, og deretter overrakt i et videomøte mellom statsrådene Bollestad og Rotevatn i regjeringskvartalet, og bondelagsleder Lars Petter Bartnes fra Trøndelag.

Kan levere mer melk

Melkekvotene for kumelk øker med fem prosentpoeng for å demme opp for usikkerhet i markedet.

Årsmøtet i Norges Bondelag er utsatt

Styret har vedtatt å utsette representantskapsmøtet og årsmøtet 9.-11. juni. Så snart situasjonen tilsier det, vil det bli vurdert en nytt tidspunkt for gjennomføring av årsmøtet i 2020.

Ny ordning kan gi mer arbeidskraft i landbruket

Regjeringa innfører en ordning som gjør det mer gunstig for permitterte å ta seg jobb i landbruket. – Løsningen kan bidra til at flere ønsker å ta seg arbeid i landbruket, sier Bartnes.

Bondelaget vil bidra til trygg forsyning av mat

- Stortinget har slått fast hvor viktig matforsyningen er for samfunnet. Vi vil samarbeide for å sikre trygg forsyning av mat i den usikre situasjonen vi er i, sier bondelagsleder Bartnes.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
22
april

Styremøte

Landbrukets hus
Tirsdag
26
mai

Styremøte

Landbrukets hus
Tirsdag
26
mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere