Valg av nytt styre skjer på årsmøtet til Norges Bondelag i Sarpsborg 14.-15. juni.

- Innstillingen til nytt styre er satt sammen på bakgrunn av mange gode innspill fra fylkene, intervju med aktuelle kandidater og andre opplysninger vi har innhentet, sier leder av valgnemnda, Bjarte Naterstad. 

– Det har gitt et forslag til et styre satt sammen av kandidater med både lengre og kortere fartstid som styremedlemmer, fortsetter han.

Lars Petter Bartnes er foreslått gjenvalgt som leder av Bondelaget, Bjørn Gimming er innstilt som 1.nestleder mens Frøydis Haugen fra Hordaland er innstilt som ny 2. nestleder i styret.

Styremedlemmer i 2017-2018

Einar Frogner, Hedmark, Arnstein Røyneberg, Rogaland, Nils Asle Dolmseth, Sør-Trøndelag og Tine og Oddveig Gikling-Bjørnå fra Møre og Romsdal og Nortura, er på valg i år. De er alle innstilt som styremedlemmer for perioden 2017-2018.

Følgende ble valgt i 2016 og er ikke på valg i 2017: Birte Usland, Vest-Agder, John-Erik Johansen, Nordland og Arne Elias Østerås, Hedmark og Felleskjøpet.

Bodhild Fjelltveit fra Hordaland er innstilt som 1. varamedlem mens Erling Aas-Eng, Hedmark er innstilt som ny 2. varamedlem. Bente Stensland, Vestfold er foreslått som ny 3. varamedlem.

Ordfører og valgnemnd

Arne Magnus Aasen, Møre og Romsdal er innstilt som ordfører med Kjerstin G. Lundegård, Hedmark som varaordfører.

Svein Stubberud, Akershus er foreslått som ny leder av valgnemnda for ett år.

 

Kontaktperson: Bjarte Naterstad mobil 924 28 464