Utfordringer som gir råvarer i verdensklasse

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

- Vi har en topografi og et klima som gir ekstra utfordringer, men til gjengjeld råvarer i verdensklasse

Kommunikasjonssjef Ragna Kronstad, foto: Matmerk.Det skriver kommmunikasjonssjef Ragna Kronstad i Norges Bondelag i et avisinnlegg der hun gjør et forsøk på å roe krigen journalist og forfatter Morten Strøknes har kastet over  landbruksinteressene som vil ta fra han roqueforten under tittelen "Bondefanget".

Norske bønder leverer i dag ikke bare mat, men bidrar og til betydelig verdiskapning i næringsmiddelindustrien og i lokalsamfunnet. Bøndene pleier et vakkert kulturlandskap og ikke minst produserer norske råvarer som vi vet nordmenn ønsker seg som en del av det totale matmangfoldet i verden, skriver Kronstad i innlegget "Hvem fører du krig mot, Morten Strøknes?".

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere