Undersøkelse om Reime -golv

Publisert 11.10.2016
  • Tips en venn om denne siden

Norges Bondelag ber saue- og geitebønder svare på spørreundersøkelse om erfaring med disse golvene.

I løpet av det siste året har sju golv i sauefjøs kollapsa. Heldigvis har ingen personer blitt skadet, men flere sauer har måtte bøte med livet. Golvene som har kollapsa er av typen Tulla, produsert av Reime Agri. Det er montert rundt 200 golv av denne typen de siste tre årene i Norge.

Norges Bondelag er opptatt av å sikre liv og helse for folk og dyr, og har tidligere bedt saue- og geitebønder om å sjekke og eventuelt sikre golvene sine.
- Vi er nå også i ferd med å vurdere mulighetene for erstatning for de som har hatt kollaps, samtidig som vi mener at utbedringen av golv med mangler ikke skal betales av den enkelte bonde, sier organisasjonssjef i Norges Bondelag, Astrid Solberg.

- Vi sender derfor nå ut en spørreundersøkelse til våre medlemmer som har saue- eller geitebesetninger, for å få mer informasjon og eventuelt vurdere en felles sak for alle eiere av fjøs med Tulla Reime golv, sier Astrid Solberg.

Hun oppfordrer alle som har golv av denne typen til å svare på spørreundersøkelsen som er sendt ut til våre medlemmer med småfeproduksjon. Dersom du ikke har mottatt spørreundersøkelsen, ber vi om at du tar kontakt med ditt fylkeslag.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere