Traktoregg og bannere plassert ut i Vestfold

Av Vidar P. Andresen,
  • Tips en venn om denne siden

I går ble det sett opp bannere mange steder og i morges ble det satt ut traktoregg på sentrale plasser i Vestfold . - godt synlig for bilistene. Hovedbudskapet er at Regjeringa med dette tilbudet ikke satser på norsk landbruksproduksjon når de tilbyr bøndene dårligere inntektsmuligheter enn sammenligningsgruppen.

Hovedbudskapet er at Regjeringa med dette tilbudet ikke satser på norsk landbruksproduksjon når de tilbyr bøndene dårligere inntektsmuligheter enn sammenligningsgruppen.

Traktoregg ble satt ut mange steder av bondelaget lokalt i morgentimene i dag. Under følger en del bilder vi har fått inn hittil.

Her er traktoregg lagt ut hos Fylkesmannen i morges. Kl. 8 traff ledelsen Fylkesmann Erling Lae og landbruksdirektør Olav Sandlund sammen med nesleder Harald Lie, leder i Vestfold Bygdeungdomslag Anne Helene Sommerstad og bønder fra nærområdet.

 

Balle lagt ut utenfor inngangen til Tønsberg Blad.

Balle lagt ut utenfor på innfartsvei til Tønsberg

Her er traktorer på vei...

 

Bildet har vi mottatt fra Larvik

 

Fra Hortensveien. I Hortensområdet er det lagt ut 20 baller

Fra kaia i Horten

Bildet er fra Holmestrand hvor de også har vært aktive til morghen i dag.

Flere reportasjer legges ut utover dagen.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere