Traktoraksjon på Gjøvik

Av Tåle Willerud,
  • Tips en venn om denne siden

På formiddagen i dag møtte ca 40 bønder opp på Gjøvik for å vise sitt syn på statens tilbud i jordbruksoppgjøret.

Lokallagene i Bondelagene på Toten og Gjøvik samlet i dag troppene for å markere sin uenighet med tilbidet i jordbruksoppgjøret. Bøndene, ved Stian Pettersbakken, hadde avtalt et møte med Ordfører i Gjøvik, Bjørn Iddberg. Pettersbakken snakket med mens traktorkolonnen sto parkert nedover Strandgata. Det ble en god markering der vi fikk vist oss godt fram, samtidig som ordfører Iddberg fikk en grundig innføring i bøndenes behov og synspunkter.

 

 

 

 

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
21
Mars

Representantskapsmøte

Thon Hotell Opera
Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere