Traktoraksjon i Sør-Gudbrandsdalen i dag

Av Astrid Simengård,
  • Tips en venn om denne siden

Traktorer fra Gausdal, Øyer-Tretten og Fåberg møtes i dag på Gausdal Land på Lillehammer kl 15.00.

Lederne i Bondelagene i Sør-Gudbrandsdalen oppfordrer sine medlemmer og andre sympatisører til å ta en kjøretur med traktor (helst dekorert med slagord) til Lillehammer, nærmere bestemt Gausdal Land i dag.

Gausdal Bondelag møtes ved Segalstad Bru kl. 14.30 i dag for felles avreise mot Fåberg. Kontaktperson: Håvard Kjernli tlf 908 37 346.

Øyer/Tretten drar fra Wasrudkrysset på baksida /Statoil på Østsida kl. 14.00, og knapt en halvtime senere fra Statoil i Øyer. Kontaktperson for mer info: Ouden Wasrud tlf. 916 81 575.

Kl. 15 møter de Fåberg Bondelag på parkeringa til Gausdal Land som dermed får besøk av mange av sine kunder. Kontaktperson for Fåberg: Erik Wedum tlf 900 10 629.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere