Tomme egghyller

Av Guro Bjørnstad,
  • Tips en venn om denne siden

Det meldes om tomme egghyller i butikker flere steder i landet. - Det er tydelig at maten betyr mye for folk, sier Nils T. Bjørke.

Egghylla på Kiwi i Stange, Hedmark er tom.

Etter at Norges Bondelag onsdag kveld varslet at vi vil blokkere utkjøring av egg fra alle landets eggpakkerier, har forbrukerne sikret seg ekstra egg i formiddag.

 - Vi vet at folk er opptatt av mat og vil sikre seg god norsk mat, særlig rundt høytidene, sier Nils T. Bjørke.

- Vi har opplevd sterk støtte og sympati fra folk flest siden vi brøt forhandlingene. Vi ønsker ikke å ramme forbrukerne, men slik får vi sagt klart i fra og vist at konsekvensene av regjeringas politikk kan bli store, fortsetter Bjørke. – Vi håper forbrukerne har forståelse for det.

Det meldes om lite egg i butikker flere steder i landet.

- Vi får tommelen opp! 
- Eggpakkerier blir blokkert fra torsdag morgen.

 

En pakke egg igjen på Ica på Vinderen i Oslo.

Du kan følge Bondelaget på:

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
21
Mars

Representantskapsmøte

Thon Hotell Opera
Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere