Tomme brødhyller

Av Guro Bjørnstad,
  • Tips en venn om denne siden

Det er allerede tomt for brød i enkelte butikker.

Tomt for brød på Rimi i VG-huset i Oslo. Foto: Marthe Haugdal.

- Vi vil synliggjøre at det ikke er like opplagt at det er mat i butikkene. Norsk mat er ingen selvfølge, sier Nils T. Bjørke.

Statens tilbud til landbruket tar ikke Stortingets mål om økt matproduksjon på alvor. Da må vi si klart i fra hva som skal til. Vi blokkerer utkjøring av mel til bakeriene for å vise at norskprodusert mat ikke er en selvfølge. Matsikkerheten er sårbar, sier Bjørke. 

Glissent i brødhylla i Ica Grensen, Oslo. Foto: Marthe Haugdal.

Les mer om bøndenes blokade av matmelanlegg.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
21
Mars

Representantskapsmøte

Thon Hotell Opera
Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere