Det var i november at Norges Bondelag søkte tillitsvalgte som kunne tenke seg å bli med til Malawi for å følge utviklingen i organisasjonens bistandsprosjekt.
 

- Da jeg søkte tenkte jeg at dette var som å tre en kamel gjennom et nåløye. Jeg ble veldig glad da beskjeden kom om at jeg var en av de utvalgte, og spent på hva som møter oss i Malawi, sier Petter Harald Kimo, leder i Rissa Bondelag.
 

Bondelaget deltar i Utviklingsfondets bistandsarbeid i Malawi gjennom solidaritetsprosjektet "Bønder støtter bønder". Malawi ligger sørøst i Afrika og er et av de fattigste landene i verden.  Om lag 40 % av befolkningen lever for under 1 dollar per dag og 80 % av befolkningen er tilknyttet landbruk. «Bønder støtter bønder» handler om å bygge kompetanse hos lokalbefolkningen om hvordan de får utnyttet matjorda si til å brødfø større deler av egen befolkning.
 

- Matsikkerhet er en av de største globale utfordringene vi står overfor. Jeg har stor tro på at det er bistandsprosjektene som baserer seg på lokalt eierskap og som har som formål å styrke folk sin mulighet til å brødfø seg selv på sikt som er veien å gå, sier Kimo.

Rissa Bondelag på stand under matfestival
 

I tillegg til kompetansebygging bidrar prosjektet «Bønder støtter bønder» blant annet til etablering av lokale frøbanker og egne spare- og lånegrupper for bønder.
 

Inger Johanne Sveen, ansvarlig for bistandsprosjektet i Bondelaget, leder delegasjonen som reiser ned til Malawi i midten av februar til neste år. Hun er glad for å ha Petter Harald Kimo med på laget.
 

- Rissa Bondelag har vist et stort engasjement for landbruk utover Norges landegrenser. Blant annet arrangerte de i våres en støttekonsert med Aasmund Nordstoga hvor inntektene gikk til bistandsprosjektet vårt i Malawi, sier Sveen.
 

Det er en delegasjon på fem stykker bestående av representanter fra Norges Bondelag og Norges Bygdeungdomslag som reiser til Malawi fra 17. til 26. februar. Målet er se hva midlene fra organisasjon og Bondelagets medlemmer går til, og hente med oss inspirasjon hjem for å gjøre en enda bedre jobb med kunnskapsdeling og innsamlingsarbeid.
 

For mer informasjon, kontakt:

Petter Harald Kimo, leder i Rissa Bondelag: 413 25 545
Inger Johanne Sveen, rådgiver i Norges Bondelag: 957 60 332