Theo de Jager ny president i World Farmers' Organisation

Publisert 22.06.2017
  • Tips en venn om denne siden

Theo de Jager ny president i World Farmers' Organisation

Frukt- og geitebonden fra Sør-Afrika er valt til ny president i den verdsomspennande bonde- og samvirkeorganisasjonen World Farmers' Organisation (WFO).

De Jager er gardbrukar i Limpopo i Sør-Afrika, men er også involvert i landbruksaktivitetar i Mozambique, Zambia og Congo Brazzaville. Han er leiar for den sørlege afrikanske paraplyorganisasjonen for landbruksorganisasjonar, SACAU. Han har også vore president for den all-afrikanske organisasjonen PAFO.

Valet skjedde på generalforsamlinga i Helsinki førre veke. De Jager vann med knappe to stemmer mot Noregs favoritt, sveitsiske Fritz Glauser. På tredjeplass kom William Rolleston frå New Zealand, som har vore fungerande president dei siste månadene sidan Evelyn Nguleka gjekk av som president.

Både Norges Bondelag og Norsk Landbrukssamvirke er medlemmer av WFO. Nestleiar i Norges Bondelag, Bjørn Gimming heldt innlegg om klima og skog på konferansen, medan svinebonde og tidlegare nestleiar Kristin Ianssen heldt innlegg om berekraftig husdyrproduksjon og nye trendar og moglegheiter. Hildegunn Gjengedal var rapportør for diskusjonen rundt matsikkerheit på generalforslamlinga.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere