Takk for besøket!

Av Inger Johanne Sæterbakk,
  • Tips en venn om denne siden

82.000 har besøkt Open Gard så langt i år. Takk for besøket!

Open Gard er eit årleg arrangement som blir gjennomført av lokallaga til Norges Bondelag i heile landet. I år var hovuddagane for Open Gard 21. og 28. august, og så langt i år har 82.000 personar vore innom ein Open Gard i år.

Besøksrekord fleire stader

Eidsvoll Landbrukslag har arrangert Open Gard kvart år sidan 1987, og i år fekk dei ny besøksrekord med over 2500 gjestar.

Også Sveio Bondelag sette ny besøksrekord. Dei arrangerte Open Gard på Flatnes med over 700 besøkande. Mjølkespannkasting var ein av dei mange populære aktivitetane.

Lokale variasjonar

Dei fleste lokale bondelaga samarbeider med Tine, Nortura og andre organisasjonar om Open Gard, og det er litt lokale variasjonar i programmet. På Open Gard i Kaupanger var det sjølvsagt morellspyttekonkurranse.

Ordføraren stod for den offisielle opninga av Open Gard på Fannremsgården i Orkdal. Det vart også arrangert kalvemønstring på Orkdal Helsetun som er nærmaste nabo med garden, og mange fekk på den måten ta del i arrangementet.

  • Les også:

Kjekt med dyr

På Open Gard i Molde i år kom det 200 fleire gjestar enn for to år sidan, og mange nytta høvet til å sjå på dyra.

Kaninane var populære på Open Gard i Lier.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
21
Mars

Representantskapsmøte

Thon Hotell Opera
Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere