Ta en gjestevisitt på bondelaget.no

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

På Bondelagets nettsider finner du også en nesten fullstendig samling av "Dagens gjest" i Nationen.

Foto: Mats Olsen."Dagens gjest" i Nationen startet for snart 7-8 år siden som spalta "Ærlig talt" - ei spalte der de inviterte gjestene skulle tilnærme seg store og mindre store spørsmål på en litt annerledes måte. Bondelagets medarbeider Per Ole Ranberg (bildet) som også har ansvar for nyhetene på bondelaget.no, har samlet sine innlegg under vignetten "Gjestevisitt". Du finner også vignetten nederst på førstesida på bondelaget.no, til venstre. Innleggene blir publisert etter at de har stått på trykk i Nationen. Datoene på nettsida kan med andre ord forvirre litt, de henviser bare til når vi har hatt anledning til å laste opp inn¨leggene.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere