Sveitsar nytt europeisk styremedlem i WFO

Av Hildegunn Gjengedal,
  • Tips en venn om denne siden

Sveitsiske Fritz Glauser er vald til nytt styremedlem i World Farmers`Organisation.

sveitsiske mjølkebonden Fritz Glauser er vald til ny styremedlem i World Farmers` Organisation. Her saman med leiar Evelyn Nguleka og Kristin Ianssen.

Fritz Glauser er mjølkebonde og produserer den kjende Gruyereosten til det lokale samvirket han er medeigar i. Han tek over vervet etter belgiske Piet Vantemsche. Tidlegare nestleiar i Norges Bondelag, Berit Hundåla hadde vervet før Vantemsche, ved oppstarten av den nye organisasjonen.

Noverande nestleiar Kristin Ianssen har besøkt Fritz på garden i Sveits og er godt nøgd med valet:
- Eg trur han kjem til å gjere ein god jobb. Han er oppteken av openheit og god informasjonsflyt til dei europeiske medlemmene i WFO. Det er heilt avgjerande for at medlemsorganisasjonane skal engasjere seg. Dessutan har han god innsikt i den typen landbruk vi driv i Noreg, seier Kristin Ianssen.

World Farmers`Organisation vart stifta i 2011. Norges Bondelag og Norsk Landbrukssamvirke er norske medlemmer. Det er rundt 70 medlemmer frå rundt 50 land som dekker alle verdsdeler. I styret er det eitt medlem frå kvar verdsdel. Styreleiar er Evelyn Nguleka frå Zambia.

Bilettekst: Den sveitsiske mjølkebonden Fritz Glauser er vald til ny styremedlem i World Farmers` Organisation. Her saman med leiar Evelyn Nguleka og Kristin Ianssen.

Landbrukets klimaplan

Her har vi samlet alle våre saker om Landbrukets klimaplan. Følg med for praktiske eksempler og oppdateringer.

Lars Petter Bartnes på representantskapsmøte

Ønsker forenklede forhandlinger

Etter dagens møte i representantskapet i Norges Bondelag, er målet å gjennomføre jordbruksforhandlinger i vår for å få på plass rammene for matproduksjonen framover.

I dag blir landbrukets klimaplan overlevert

Landbrukets klimaplan er oppe til vedtak i et samlet landbruk i dag, og deretter overrakt i et videomøte mellom statsrådene Bollestad og Rotevatn i regjeringskvartalet, og bondelagsleder Lars Petter Bartnes fra Trøndelag.

Kan levere mer melk

Melkekvotene for kumelk øker med fem prosentpoeng for å demme opp for usikkerhet i markedet.

Årsmøtet i Norges Bondelag er utsatt

Styret har vedtatt å utsette representantskapsmøtet og årsmøtet 9.-11. juni. Så snart situasjonen tilsier det, vil det bli vurdert en nytt tidspunkt for gjennomføring av årsmøtet i 2020.

Ny ordning kan gi mer arbeidskraft i landbruket

Regjeringa innfører en ordning som gjør det mer gunstig for permitterte å ta seg jobb i landbruket. – Løsningen kan bidra til at flere ønsker å ta seg arbeid i landbruket, sier Bartnes.

Bondelaget vil bidra til trygg forsyning av mat

- Stortinget har slått fast hvor viktig matforsyningen er for samfunnet. Vi vil samarbeide for å sikre trygg forsyning av mat i den usikre situasjonen vi er i, sier bondelagsleder Bartnes.

Dette skjer i Norges Bondelag

Tirsdag
21
april

Kornkonferansen 2021

Oslo Kongressenter, Youngs gate 21, Oslo
Onsdag
22
april

Styremøte

Landbrukets hus
Tirsdag
26
mai

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere