Arbeidet i valnemda har startaStyreleiar i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes, har meldt valnemnda at han ikkje stiller seg til disposisjon for ein ny periode.
Villsvinprosjektet fortsetterStøtte til videreføring av grunneierorganisasjonenes eget villsvinprosjekt er nå på plass. Prosjektet skal bidra til grunneierbasert kontroll av villsvinbestanden.
Ukens podkast: om dyrevelferd i svinenæringaHva kjennetegner god dyrevelferd for gris, og hva vil Mattilsynets kommende tilsynskampanje innebære for norske grisebønder?
Store regionale forskjeller i tap til rovviltTil tross for at antallet beitedyr tatt av rovvilt på landsbasis gikk ned i 2020, er det reelle rovdyrtapet trolig høyere enn hva erstatningsoppgjøret viser, mener Norges Bondelag.
Beredskap på gårdenKan du ta vare på deg selv og gården din i minst 72 timer - uten bistand fra andre?
- Viser at Stortinget deler våre bekymringer21. januar kom innstillingen fra Stortinget til regjeringens Dagligvaremelding.
Stortinget med taktskifte for å redusere kjedemaktenStortinget slår fast at maktkonsentrasjonen i dagligvarekjedene er for stor, og ber regjeringa komme tilbake med tiltak. – Godt nytt for bonde og forbruker, mener bondelagsleder Bartnes.
- Kornproduksjon må bli mer lønnsomDet sa Erling Aas-Eng i Norges Bondelag på årets kornkonferanse. Temaet var hvordan vi kan øke andelen norsk korn til mat og fôr. Matkorninitiativet ble også presentert.
– Lytt til rovviltnemndene!I kveld aksjonerer bønder og brukere av utmarka for lokal forvaltning, og redusert rovdyrtrykk i ulvesona.
Fem gode grunner til at vi trenger beitedyr nå og i framtidaHver sommer slippes det over 2 millioner sau og lam, 254 000 storfe, 58 000 geiter og 9 000 hester på utmarksbeite i Norge.
Kampen om å drive med sau inntil ulvesonaSauebonde Ingvald Landet (41) er 13. generasjon på gården i Østerdalen. Nå kjemper han en kamp om å få drive med sauehold samtidig som trykket fra rovdyra stadig øker.