Etter to dager med prosedyrer har dagen i dag blitt brukt til oppsummering og avklaring om veien videre. Klokka 16 fredag ettermiddag gikk lederne i de to bondelorganisasjonene til nye møter med statens forhandlingsleder.

Torsdag kveld avslutta jordbruksorganisasjonene og staten gjennomgangen av alle punktene i kravet og tilbudet til årets jordbruksoppgjør. Avstanden er stor og jordbruket har klare krav til forhandlingsvilje.

- Jeg forventer en betydelig forhandlingsvilje fra regjeringa. Stortinget har vedtatt at vi skal ha et landbruk over hele landet, og da må vi sikre lønnsomheten på de små og mellomstore brukene for å hindre at jord går ut av drift, sa jordbrukets forhandlingsleder og leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes, da jordbruket satte seg ved forhandlingsbordet tirsdag formiddag.

Han understreka da at jordbrukets forhandlingsutvalg ikke kan akseptere ei løsning som gir betydelige tap for store produsentgrupper, slik statens tilbud legger opp til. Jordbrukets forhandlingsutvalg legger også til grunn at det er forskjellen i inntekt målt i kroner, ikke prosenter som skal reduseres og at dette må synliggjøres i årets jordbruksoppgjør.

Årets jordbruksoppgjør skal være ferdig seinest mandag 15. mai.