Stat og fylkeskommune i sentrum for Finnmarksaksjoner

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

- Ingen bønder, ikke noe tilbehør til fisken, var det tydelige budskapet fra Finnmark Bondelag.

Aksjonerende Finnmarksbønder markerte sin misnøye med statens tilbud i årets jordbruksforhandlinger gjennom aksjoner rettet mot Statens hus i Vadsø og Finnmark fylkesmommune.

I Vadsø deltok også medlemmer fra Alta og Nordre Varanger Bondelag. Aksjonistene serverte fisk, og bare fisk for å understreke at det vil bli smått med tilbehør til fisken om det nå og i framtida ikke skal lønne seg å produsere mat - rettere sagt, tilbehøret!

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere