Gloppen Hotell fikk prisen Norsk på menyen på Matmerks Fagdag torsdag. Her er kjøkkensjef Bodil F. Eikrem og hotellsjef Therese Kirkhorn flankert av jurymedlemmene Per Arne Tuftin og Nina Sundqvist. Foto: Matmerk.

 

- Å vinne denne prisen er veldig stort for oss! Dette er noe av det vi jobber mest og hardest med i vår hverdag, nemlig å få fram det norske og det ekte. For meg er det minst like viktig og få med navnet på bonden, produsenten og hvor maten kommer fra, sier Bodil Fjellestad Eikrem som er kjøkkensjef på Gloppen Hotell og årets bondelagskokk.

Norsk på Menyen er en konkurranse der vinnermenyen skal løfte fram norske råvarer og tradisjoner både gjennom maten som serveres og gjennom språket som benyttes i beskrivelsen av rettene. Prisen deles ut av Matmerk.

- Det er flott at innsatsen Bodil og Gloppen Hotell gjør med å framheve lokale produsenter blir lagt merke til og verdsettes. De gjør en grundig jobb med å bruke og utvikle lokale retter, og det gjennomsyrer alt de gjør med maten, stedet og menyen, sier kommunikasjonssjef i Norges Bondelag Lise Boeck Jakobsen, som var tilstede da bondelagskokken fikk prisen på Matmerk sin fagdag for norsk mat i går.

I sin omtale av Gloppen Hotell sier juryen blant annet:
- Dette er en meny der det lokale er meget lokalt. Gloppen Hotell har stort utvalg og framstår som faglig sterke på mat gjennom sin menypresentasjon. Menyen har god og forklarende tekst og forståelig språkbruk. Vi gir et ekstra pluss for å ha presentert produsentene tydelig og å ha brukt nynorsk i hele spisekartet.

- Vi er stolte av å fortelle historien om råvarene til gjestene våre, sier Bodil Fjellestad Eikrem, her i sving på kjøkkenet på Gloppen Hotell. - Vi hadde aldri vært der vi er i dag hadde det ikke vært for unike småskalaprodusenter og bønder. Vi er stolte av å servere maten, vi er stolte av å fortelle historien om råvarene til gjestene våre, sier Bodil Fjellestad Eikrem.

Tanken bak menyprisen, er at dersom rettene presenteres med godt norsk språk, og råvarenes opprinnelse helt tilbake til råvareprodusent kommer tydelig fram, bidrar det til å fremme norsk matkultur. Les mer hos Matmerk.