Spontanaksjon i Oslo

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

Dag Fredrik Eftedal snudde umiddelbart og la veien om LMD med traktor og åkersprøyte da bruddet ble klart.

Dag Fredrik Eftedal, før han legger kursen mot Landbruks- og matdepartementet, foto: Per Ole Ranberg.Eftedal sørget for å ta turen innom Norges Bondelag for å pynte tilhengeren med bannere med teksten "Sats på norsk matproduksjon."

- Jeg lever av å leie jord og produsere mat. Nå møter jeg svært mange seriøse bønder som spør seg om det i det hele tatt er noe vits i at jorda blir holdt i hevd, sier Eftedal før han la kursen mot Landbruks- og matdepartementet.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere