Fagskolestudenter på Hvam på befaring i åkeren.

Fagskole gir yrkesrettet høyere utdanning som bygger på videregående opplæring og har et omfang på 1/2 til 2 år. Norges Bondelag er meget fornøyd med at flere fagskoler tilbyr praktisk rettet landbruksutdannig og at agroteknikeren nå er tilbake for fullt i utdanningssystemet.

Fagskole - Agrotekniker

Du kan bli agrotekniker på deltid, flere nye utdanninger er nettopp blitt godkjent. Både Fagskolen Innlandet og Chr. Thams fagskole tilbyr 1-årig fagskoleutdanning innen landbruk, i samarbeid med regionale videregående skoler og kompetansemiljøer. Studiene er praktiske og samlingsbaserte og gjennomføres over 2 år på deltid. Bestått utdanning gir tittelen Agrotekniker. Mer om de ulike tilbudene finnes i lenkene nedenfor.

NYHET: Ny utdanning med søknadsfrist 15. juni 2015 - oppstart ca 1. september 2015:

Fagskolen Innlandet / Storsteigen vgs:

  • Grovfôrbasert husdyrproduksjon for fjellandbruket. Les folder

Utdanninger med ordinær søknadsfrist 15. april 2015 (hvis det er ledige plasser vil søkere også bli tatt inn etter fristen). Studier med oppstart høsten 2015: Bla i folderen

Fagskolen Innlandet / Hvam vgs:

  • Planteproduksjon og driftsledelse
  • Natur- og kulturbasert entreprenørskap

Fagskolen Innlandet / Nome vgs avd Søve:

  • Sauehold og lokal foredling

 

Andre grønne fagskoleutdanninger

Vea - Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører: Tilbyr bl.a. fagskoleutdanningene Driftsledelse gartner og grønt (samarbeid med Gjennestad vgs), Historiske grøntanlegg, Park- og hagedrift, Anleggsgartnertekniker, Botanisk design, Eksperimentell formgiving, Skjøtsel og drift av uteområder, Grønn gründer.

Norsk Hestesenter: Tilbyr utdanning for den som driver inne  hestenæring, utdanning for Galopptrener, Ridelærer, Travtrener.

Bergen tekniske fagskole / Hjeltnes vgs: Tilbyr utdanning som Arborist, neste kull starter i 2016.

 

Les mer: Fagskole, universitet og høgskole